Збираюся зараз готувати:) А якщо немає коньяку, можна згори змастити жовтком + 5 ч.л. цукру, як вважаєте? І ще: якщо для проби роблю половинний варіант, продукти зменшую вдвічі, наскільки критично буде не домішати білок до горіхової начинки? Дякую! До речі, цукати з горішками - ням :)
Re: ПитаннячкоsmakujeJanuary 12 2011, 18:20:33 UTC
Звичайно,змастити, як звичайну дріжджову здобу :) Білок просто їх тримає докупи, але думаю не страшно. До речі, горіхів там мені здалось забагато, чи то я так скрутила ту частину. Ага, про цукати беру до уваги! Смачної випічки!
Re: Питаннячкоdoctor_leaJanuary 13 2011, 09:10:52 UTC
Ой, ви знаєте... Щось я напартачила :( Я новачок у "дріжджових" справах. Отже вилила макову суміш у тісто, певне загарячу. І тісто сіло і стало дуже рідке і про скручування рулету з нього не могло бути і мови! Тож я його просто вилила у форму і запекла. Вийшло, в принципі смачно, але вчувається присмак дріжджів. То макову і горіхову розчину треба охолодити? У вас виходила густа, пружна консистенція після їх поєднання з тістом чи ще додавали борошно? Зі святом ;)
Re: ПитаннячкоsmakujeJanuary 13 2011, 16:51:57 UTC
Дякую, і вас вітаю взаємно! Ні, це не макова та горіхова розчина. Це начинки для двох різних рулетів, їх намащувати охолодженими. Кожна половинка тіста розкачується прямокутником, намащується начинка і скручується рулет. А потім вже 2 рулети сплести між собою, надрізати, щоб видно було різні начинки.
Шкода, ви трохи не так зрозуміли перепис. Завиванцями у нас називають рулети з маком. А цей маково-горіховий. В тексті я писала про рулети. Треба фотографувати поетапно, та все руки не доходять.
Але не засмучуйтеся, ще раз спробуйте при нагоді. Питайте, я завжди відповім, якщо щось не зрозуміло.
Comments 9
А якщо немає коньяку, можна згори змастити жовтком + 5 ч.л. цукру, як вважаєте?
І ще: якщо для проби роблю половинний варіант, продукти зменшую вдвічі, наскільки критично буде не домішати білок до горіхової начинки?
Дякую!
До речі, цукати з горішками - ням :)
Reply
Білок просто їх тримає докупи, але думаю не страшно. До речі, горіхів там мені здалось забагато, чи то я так скрутила ту частину.
Ага, про цукати беру до уваги!
Смачної випічки!
Reply
Щось я напартачила :(
Я новачок у "дріжджових" справах. Отже вилила макову суміш у тісто, певне загарячу. І тісто сіло і стало дуже рідке і про скручування рулету з нього не могло бути і мови! Тож я його просто вилила у форму і запекла. Вийшло, в принципі смачно, але вчувається присмак дріжджів.
То макову і горіхову розчину треба охолодити? У вас виходила густа, пружна консистенція після їх поєднання з тістом чи ще додавали борошно?
Зі святом ;)
Reply
Ні, це не макова та горіхова розчина.
Це начинки для двох різних рулетів, їх намащувати охолодженими. Кожна половинка тіста розкачується прямокутником, намащується начинка і скручується рулет. А потім вже 2 рулети сплести між собою, надрізати, щоб видно було різні начинки.
Шкода, ви трохи не так зрозуміли перепис. Завиванцями у нас називають рулети з маком. А цей маково-горіховий. В тексті я писала про рулети.
Треба фотографувати поетапно, та все руки не доходять.
Але не засмучуйтеся, ще раз спробуйте при нагоді.
Питайте, я завжди відповім, якщо щось не зрозуміло.
Reply
Leave a comment