Яблучний пляцок пані Ліди

Apr 18, 2012 09:46

Цього року не стало чудової господині пані Лідії, яка була неперевершеним кулінаром. Колись пекла солодощі нам на весілля. В моєї свекри залишились лише деякі записи її рецептів. Пекли на свята яблучний пляцок в пам'ять про цю чудову людину. Цей рецепт вже є в каталозі без фото. А він заслуговує уваги.









1 корж бісквітний:

Збити міксером
4білки+1ст.л. мінеральної води+4л. цукру до стійких піків.
Додати по одному 4 жовтки. 
Легко вимішати з 4 ст.л. борошна.
Випекти у формі, змащеній і застеленій пергаментом.

2 корж слойоний (бажано місити наніч)

Посікти ножем 1п. маргарину
0,5 кг борошна
Додати 2 жовтки, розмішані з 1 скл. сметани. 
Замісити тісто. 
Зранку випекти 2 коржі, поколовши вилкою (тісто збігається при випічці! тому розкачувати більшим хоч би на 1см по периметру).

Яблука:
6 шт. яблук дольками зварити в сиропі. Як тільки закипить--витягнути шумівкою і викласти на тарілку, щоб вистигли.

Складаємо так:
Бісквітний корж змастити будь-яким джемом, посипати жменькою подрібнених горіхів. Бісквітний корж покласти першим, далі перемащувати заварним кремом і перекладати яблуками  слойоні коржі.

Цього року пекла моя свекра. Приготувала 3 слойоних коржі.
Вийшов смачний яблучний Наполеон!

яблука, слойоне тісто, наполеон, пляцок

Previous post Next post
Up