хроніки запорізького майдану. продовження.

Feb 02, 2014 22:07

сьогодні відбувся черговий майдан в Запоріжжі, але назвати його пересічним не можу як і той, що був неділю тому. сьогоднішній був таким собі утверджувальним, адже після силового розгону міліцією в дружній співпраці з бандитами-тітушками (місцевий термін - пєклушкі, від прізвища губернатора під егідою якого діяли бики - Пеклушенка) були побоювання, що людей буде мало, що люди злякаються.
цю неділю у місті був введений такий собі особливий стан: біля будівель міськради та облради чергували космонавти в бойовому спорядженні. біля ОДА навіть перекрили рух провулками, поставили 2 великих військових намети, ряди біотуалетів, патрульні машини разом з автозаками. провладні ЗМІ розповсюджували інформацію про бандерівський десант у кількості 2 вагонів який і був призвідником так званого штурму ОДА. хоча серед 48 затриманих не виявилось жодного уродженця заходу - всі корінні запоріжці. коротше, влада всім своїм виглядом показала запоріжцям, що від шалених львівських берсерків з асатанєлимі ліцамі вона їх захистить. це, мабуть, єдине на що здатна наша влада: усунути ту проблему, якої не існує. хоча, стосовно захоплення ОДА губернатор і головмент були праві: на неділі в мережі з'явилось відео,  яке підтверджує, що 26-го січня ця адмінбудівля була захоплена невідомими чоловіками з дерев'яними битками і білими пов'язками, які спокійно ділили приміщення разом з міліцією і очільниками міста й області. знизу саме це відео.

image Click to view


також влада протягом неділі задля телевізійної картинки зганяла нещасних людей у 20-градусний мороз з усієї області. ці люди мали хто задарма, хто за 100 грн. створювати ілюзію підтримки влади населенням. для того, щоб підставки під прапорці не думали про погане їм робили анестезію мозку горілкою. от відео дає змогу зрозуміти всю глибину душевних поривів прихильників діючої влади:

image Click to view


отже, незважаючи на все вищеописане запоріжців прийшло близько 2-х тисяч, дехто каже що 3 тисячі, не знаю. скажу одне: немало. прийшли у нетрадиційне для зборів місце - на площу Поляка, так як на традиційних майданчиках була судова заборона. навіть була така курйозна заборона суду, як заборона головному редактору газети "Субота +" Богданові Василенку, який подав заявку на проведення, ходити проспектом з 12:00 до 17:00 між ОДА і міськрадою. )
запоріжці засвідчили своє бажання продовжувати виходити на майдан, побоювання про заляканість не справдились. вирішили подати позов на організаторів силового розгону мітингу 26-го числа, хоча за теперішніх обставин це й видається безглуздим. традиційно зібрали гроші для київського майдану, а також гроші Ігорю Артюшенку, організатору минулих заходів, якому присудили 2 місяці утримання під домашнім арештом. поспілкувавшись близько 2-х годин розійшлись, домовившись зібратись через неділю. на щастя очікуваних провокацій з боку пєклушок не відбулося, м'ясо було відсутнє.
не можу обійти увагою той факт, що десь о 15-ій в іншому місці проводились збори "Народного ополчения". так назвали свої збори противники майдану. це люди, які прийшли з власної волі, їх не зганяли як худобу на відміну від людей з попереднього відео. я потратив цілих 40 хвилин щоб подивитись стрім місцевого каналу з місця тої події. не скажу, що мені це подобалось, але це було необхідно для того щоб знати хто проти нас виступає з власної волі. отут от цей стрім, лишу посилання, кому не жалко часу може подивитись. далі я коротко опишу тим, кому дивитись ніколи. все виявилось традиційним: більшість з ополченців є прихильниками руского міра і комуністами. про ставлення їх до тої країни в якій вони живуть свідчить той факт, що на зібранні не було жодного українського прапору, тільки прапори у вигляді так званої георгіївської стрічки і один червоний. на мою думку, столицею для цих більшості цих людей, не буду стверджувати, що для всіх бо хто зна, є не Київ, а Москва. відверто ненависницьких промов я не чув, координатор висловлювався загальними фразами про необхідність порозуміння і недопустимість фашизму, про те як він плаче дивлячись як насувається нацизм на Україну. під нацизмом і фашизмом традиційно мались на увазі бажання українців жити в нормальній державі і небажання бути Малоросією. між іншим, кажуть, що цей координатор на прізвище Патаман навіть не є громадянином України, а має лише вид на громадянство, оскільки раніше жив в Росії, але цього стверджувати напевне я не можу, лише переказую те, що чув. було їх десь трохи більше сотні, на мою думку, хоча оператор чомусь заявив про 500 людей. думаю оператор не надто гарно рахує, адже запорізких фанів у числі близько 20 чоловік, які прийшли потролити ісконніків виголошуючи "Слава Україні! Героям слава!", він порахував як 50. ну то таке. ще не можу оминути той факт, що серед присутніх ополченців був головний редактор газети "Іскра" Артем Тімченко. це знакова фігура, яка є носієм високих моральних принципів у журналістиці: чувак обслуговував всіх без виключення впливових осіб міста, при чому умудрився надавати послуги двом непримиренним ворогам по черзі: Черняку й Анісімову. еталонний журналіст-проститут, з такими людьми ополчєнци мають неосяжні парспективи.

суспільство, політика, хроніки

Previous post Next post
Up