хроніка запорізького майдану. продовження.

Jan 27, 2014 12:03

вчора біля Запорізької облдержадміністрації о 12:00 зібралось близько 10 тис. людей. такої кількості в нас я не бачив жодного разу. прийшли також фанати, афганці.  говорили як завжди про злочинну владу, але нарешті перейшли до конкретики: вимагали щоб губернатор вийшов до людей і написав заяву про відставку. довго чекали, відрядили делегацію, потім він вийшов у супроводі "Грифону" до мікрофону і сказав, що ніякої заяви не напише, що той, хто в таких умовах пише заяви, це зрадник і провокатор, додав що кровопролиття він не допустить в жодному разі і пішов. про кровопролиття він дуже слушно зауважив, адже в кінці саме цим все й завершилось, губернатор виявився відвертим, підлим і цинічним брехуном, хоча про це й так давно всім відомо.
влада спробувала організувати щось на зразок антимайдану, але людей там було мало, вони трохи постояли і пішли лишивши після себе декілька пустих пляшок з-під горілки. були серед антимайданівців так звані козаки кізяки: кімнатна організація якою керує чувак, що проходив по кримінальних справах за шахрайство. також прийшли захисники русскава міра в кількості, приблизно, 50 чоловік, з георгіївськими стрічками на прапорах. до цього вони в соцмережах збиралися разагнать бендеравсую мразь, але весь їх конструктив обмежився образливи вигуками через дорогу і сміливим показуванням факів. потім вони перебазувались дворами до ОДА теплою компанією під захист міліцейських щитів і звідти продовжували своє геройство. коли почало смеркатись русскіє патріоти розбіглись по домам постить героїчні дописи в соцмережах про те, як вони героїчно боронили ОДА від асатанєлай банди пролачєних бандєравцев. читав у них про те, що в Запоріжжя привезли 2 вагони західняків і прийшла колона автомайдану з Києва, що бандам фанатів і петеушникам платять по 350 грн. за участь, про чітку військову організацію у якогось фантомного воєнізованого угруповання бандерівців і тому подібну хрень. для того, щоб придумати таку єресь терба бути упоротим наркоманом або типовим представником русскоміровского двіженія.
після того як губер сказав, що він миротворець і послав усіх під три чорти народ підійшов впритул до щитів міліцейського кордону і почав вимагати відставки та закликав міліцію бути з людьми. варто зауважити, що ті міліціонери, що стояли у перших рядах були звичайними чуваками, здається там були й курсанти, вони явно були не в захваті від того, в чому їм доводиться приймати участь, принаймі з їхнього боку нікої агресії не було, дрючками не махали. про тих, хто стояв по боках ОДА, варто сказати окремо: міліціонери були хто в чому - в синіх мотоциклетних шоломах, захисні щитки примотані скотчем, кажуть, їх звозили з усієї області. коротше, натовп наблизився впритул до першого ряду міліції і потіснив її. з-заду хтось кинув декілька каменюк і розбив скло у вікні, звідти полетіло декілька гранат, я так зрозумів зі сльозогінним газом. оскільки гранати полетіли у саму гущавину людей декількох поранило в ноги, двох дівчат забрала швидка. після цього люди відступили, але не розійшлись. на другомі поверсі ОДА почали мелькати чоловіки в масках і в цивільному. один з них в білій балаклаві виліз з гідрантом на балкон і почав провокувати, коли в нього полетіло декілька грудок землі він хутко знак продемонструвавши всім, що ззаду в нього була кобура з пістолетом. приїхав головний міліціонер Серба і опозиційні депутати пішли на перемови. потім вони прийшли і сказали, що домовились про проведення в наступну п"ятницю сесії облради на якій будуть розглядати питання чи то про недовіру до губера чи ще щось, коротше не почув всього, і про те, що Серба сказав, що якщо всі розійдуться зараз то нікого переслідувати не будуть. ще треба зауважити, що опозиціонери сказали, що пройшлись приміщенням ОДА і не знайшли там тітушок, а людину в білій балаклаві затримали і міліція не знає як вона туди потрапила. люди почали вимагати щоб сесію зібрали завтра і вирішили стояти до ранку. опозиціонери від Батьківщини і ті хто були з ними оперативно роз"їхались. лишилось декілька активістів і голів громадських організаці які самі толком не знали, що робити, але чесно не покинули людей і лишились до кінця - Ірина Лех, Ігор Артюшенко і Олена Єрьоменко, колишній прокурор міста Шацьких, других не знаю прізвищ. з"явились спонтанні організатори і разом з ними люди почали гуртуватись, була створена власними силами самооборона, небайдужі привезли шини, бочки й дрова, люди скинулись грошима і організували харчування. домовились з сусіднім кінотеатром "Байда" про розміщення там пунктів обігріву і надання медичної допомоги. потім організували невелику барикаду з шин навпроти входу до ОДА і змінне чергування самооборонців.
як стемніло у вікнах на другому поверсі ОДА з"явилася велика кількість тутухів у масках які вже не ховались. кажуть тільки з Марганця привезли  200 тушок, звідки були інші і скільки було взагалі не відомо, джипами завозили їм на задній двір біти й харчі. всі вони були з білими пов"язками щоб розрізнятись. там всередині на першому поверсі були менти, більш агресивно налаштовані ніж ті, що на вулиці.
ходили перемовники до міліції і сказали, що міліція нічого робити буде, лише щоб мітингувальники не робили провокацій. після цього буквально через декілька хвилин з бічних дверей вибігла шеренга космонавтів і пішла всіх місити, за ними йшли тітухи. самооборонці стати в шеренгу не змогли бо організація була ніяка, та й захищатись було практично нічим, бажаючі захищатись були в меншості, тому відступивши кинулись тікати. били всіх без виключення, жорстоко: старого діда, журналістів, дісталось навіть прохожим. найбільше дісталось тим, хто був у приміщенні кінотеатру. потім тітухи і менти відловлювали по дворах тих хто ховався, били і пакували. полювання йшло на тих, хто мав запах диму, кажуть, навіть таксисти таких відвозили в райвідділки
влада використала бандитів як допоміжний загін, всі були в масках, добре організовані й мали чіткі інструкції, діяли під прикриттям ментів, що свідчить про те, що готувались заздалегідь і були налаштовані саме на такі дії. тобто губернатор свідомо використав бандформування яке задалегідь знаходилось в будівлі ОДА, тобто він свідомо віддав наказ бандитам бити людей, при цьому цинічно божився, що не допустить кровопролиття. гори в пеклі, сука Пеклушенко разом з усіма своїми сучими виблядками!

суспільство, хроніки окупації, Війна, хроніки, суче плем'я

Previous post Next post
Up