Провокація чи технологія?

Nov 26, 2011 14:52

Сьогодні о 10-й ранку партії, які входять до горлівського КОДу, домовились провести мітинг громадян з метою ініциації МІСЦЕВОГО референдуму з питань оплати комунальних тарифів. Ініциатива (як і всі подібні) знову виходила від представника  Фронту Змін. Згідно закону Про референдуми, для організації ініциативної групи по місцевому референдуму необхідно провести збори громадян у кількості не менш ніж 50 осіб. На наших зборах в середу ми намагались самі себе переконати, що зібрати 50 осіб для нас не буде проблемою. :))
І яке ж було моє здивування, коли о 10-й підійшовши до будівлі міськради, я побачив натовп щонайменш у півтисячі осіб.


 

 



Доволі скоро і я. і організатори мітингу (ФЗ і Спільна справа) з'ясували, що місцева влада "забезпечила" присутність на мітингу працівників бюджетної сфери: вчителів, медичних працівників і працівників ЖЕКів. Браво. мер! Переграв красиво. Через 15 хвилин після початку реєстрації організатори її припинили. Бо все було зрозуміло - зібрані владою "бюджетникі" при голосуванні, звичайно, що не підтримають питання, які пропонувалось винести на місцевий референдум.
Я вже збирався йти по своїх справах, коли о 10-30 до мітингу долучились "молодчики" дуже спеціфічної зовнішності, але з прапорами ... УНСО!!!








Слід зауважити, що в нашому місті є аж 2 члени УНА-УНСО, і ми їх, звичайно, знаємо. Тому мені стало цікаво, звідки к нам занесло цих "націоналістів". Я підійшов і привітався "Слава Україні!". Через кілька секунд нарешті почув скрізь зуби "Героям Слава!", з явним москальським акцентом (я теж не ідеально розмовляю українською, але акцент відрізнити можу). До речі, більше від них не було жодного слова українською. Тільки російська і через слово - мат. Я спитав звідки вони, відповіли, що "местниє". Я далі: "Але ж не горлівські?" - мовчанка. На цьому спілкування закінчилось. 
Аж тут я побачив керівника міської ПР і підійшов до неї. Приблизно такий діалог:
- Что ето за бандєровцев ви прігналі?
- Да які ж то бандерівці?! Чисто наші донецькі. бандитські морди.
- На свою посмотрі - такой же точно.
- Так я ж теж донецький, -засміявся я.
Мені все стало зрозуміло.
Якщо вчителів і інших "бюджетників" на мітинг привела влада в особі прихильників мера міста (з метою унеможливити голосування по питанням референдуму), то "бійців" під прапором УНСО забезпичила Партія районів, вірніш. та її частина, що воює з мером. А це вже більш скидалось не на технологію, а на провокацію. 
На щастя. мітинг вже був закритий, і через 10-15 хвилин всі почали розходитись. Бійці-"націоналісти" залишались до останнього




і лише отримавши команду (підбіг якийсь чоловяга), залишили площу.
Отак на одному мітингу в проміжок години можна було спостерігати 2 способи, якими влада збирається боротись проти організації громад. Горлівка в цьому плані дуже цікава. міський голова воює на 2 фронти. І проти ПР (за допомогою частини самої ПР). і проти опозиції.
Сьогодні він переграв і тих і нас :))

П.С. Сьогодні о 15-30 мітинг-вшанування жертв Голодомору, який організовує горлівська "Свобода". Репортаж ввечорі.
Previous post Next post
Up