Гра Ендера / Ender’s Game (2013)

Mar 19, 2014 12:27

Чесність - це чудове поняття, майоре Андерсен. Шкода, що воно не має ніякого відношення до війни. (с)

- It doesn't matter, we won!
- No. The way you win matters. (c)



Стисло про сюжет:
Екранізація однойменного роману Орсона Скотта Карда. Дія розгортається в 2135 році. Людство дивом уціліло після вторгнень інопланетної раси. Щоб не програти і наступну битву, створюється військова школа, куди відправляють найталановитіших дітей. Серед них і головний герой Ендер Віггінс - майбутній полководець міжнародного флоту Землі.
Ендер третя дитина в сім'ї, в суспільстві, де батькам дозволяється мати лише двох. Створений заради війни, за Ендрю Віггінсом спостерігають від народження. Його старший брат і сестра також мали всі необхідні військові задатки, проте не пройшли перший спецкурс. Брат - через надмірну жорстокість, сестра - через надмірну емпатію. Проте Ендер, здається, стає тим третім довгоочікуваним дитям. Опановуючи мистецтво війни, долаючи труднощі агресивного колективу та підступність власних наставників, росте майбутня надія людства. Значно раніше ніж його однолітки закінчивши Бойову школу, Ендер (так його ласкаво називала старша сестра) поступає в Командну школу. Там під керівництвом найкращих земних тактиків, використовуючи надпотужні комп'ютери, молодий Віггінс продовжує навчання, граючись у свою гру...

In the moment when I truly understand my enemy, understand him well enough to defeat him, then in that very moment I also love him. I think it’s impossible to really understand somebody, what they want, what they believe, and not love them the way they love themselves. And then, in that very moment when I love them.... I destroy them.

I want to find out if i am as gifted at peace as i am at war.
Ender Wiggin

Стисло про емоції:
Від самого початку фільму я не могла відірватись від головного персонажу! Стежити за становленням лідера, полководця, геніального стратега і тактика було нереально цікаво. Боротьба його людяності із природою його руйнівного покликання: його велика перемога, його велика поразка.
Під час перегляду, та й після, емоції переповнювали! Весь час задавала собі питання: а якими принципами в своєму житті керуюсь саме я? а як би вчинила саме я на місці Ендера? а щоб відчувала саме я? І головне щоб було зі мною, якби весь сенс мого існування виявився б брехнею? Чи змогла б я вистояти, не зламавшись, і віднайти новий сенс?
Аса Баттерфілд (Asa Butterfield) - запам'ятайте цього хлопця, бо якщо він зараз настільки геніален, то далі буде просто Гері Олдмен! Чесне слово!

Стисло чому цей фільм обов'язково треба подивитись кожному:
Тому що кожному із нас з вами брешуть. Бо всі ми гвинтики в жахливій імперській машині. Тому, що за наслідки відповідальний не той, кто дав наказ, а саме той, хто його без роздумів виконав. Бо завжди треба усвідомлювати чому, перші ніж діяти. Бо деякі наслідки наших рішень незворотні. І кожна гра, яка імітує реальність, врешті перетворюється на реальність, так чи інакше.

удивительное рядом..., українською, movie, quote

Previous post Next post
Up