Вспомнилась прежняя рубрика. ни до, ни после никто в городе не повторил подобного. Год 2009, газета

Nov 28, 2023 16:04


Свободный репортер, № 45.

О чем писала «Ворошиловградская правда» 60 лет назад?

25 ноября: «За 10.000 тонн угля в месяц. - Знакомьтесь, - сказал начальник Венгеровского шахтоуправления т. Горовой, - это наш лучший водитель горного комбайна

Иван Макеев не одинок в своем стремлении добиться высокой производительности комбайна. Хорошо также работают его последователи на шахте комбайнеры тт. Васильченко, Алешин, Коваль, Салафутдинов. |

- Дать в месяц 10 тысяч тонн угля на машину - горячее желание каждого из нас, - говорят они».

30 ноября 1949 г.: «День машиностроительного техникума. 9 часов утра. Звонок извещает о начале занятий. Учащиеся быстро заполняют аудиторию.

В измерительной лаборатория Ворошиловградского машиностроительного техникума сегодня впервые учащиеся проводят практические занятия по технике измерения.

В химической лаборатории учащиеся тт. Фалин, Антипов, Райхман экспериментируют над получением йодистого свинца».

«Дом пионеров на городке паровозостроителей. Развернулось строительство Дома пионеров на городке Ворошиловградского паровозостроительного завода имени Октябрьской революции.

В красивом здании Дома пионеров разместятся детская техническая станция, лаборатории, библиотека, читальня и т. д. Будут оборудованы лекционный и спортивный залы»

Про що писав «Прапор Перемоги» 40 років тому?

25 листопада: «На ловця і… риба біжить. З рибалок - підлідників люблять посміятися, бо вважають їх хвастунами. А все через те, що з, ними часто трапляються неймовірні історії.



Наслухався я їх розповідей і теж вирішив спробувати рибальського щастя. Придбав відповідне спорядження і вирушив до Чорнухинського водоймища.

Тільки-но опустив свою немудру снасть, як почало клювати. Бачу, щось веде вудку вбік. Став я обережно підтягати її, і коли виволік на лід, виявилося, що це здоровенний окунь, справжній горбач завдовжки 32 сантиметри».

28 листопада: «Погода. Сьогодні по області передбачається значна хмарність, невеликий дощ, на півдні туман. Вітер південно-західний, помірний до сильного. Температура 10-15, в Луганську - 11- 13 градусів тепла».

30 листопада: «Автостанція-2 у Луганську. У Луганську, на вулиці Дзержинського, виросла нова будівля із скла та бетону. Сюди переведена автостанція № 2, яка раніше була розміщена у дерев'яному павільйоні біля магазину «Дитячий світ».

Про що писав «Молодогвардієць» 20 років тому?

25 листопада 1989: «Спектакль за п’єсою «Між небом і землею жайворонок в’ється» Ю. Щекочихіна став четвертою роботою театру-студії «Актор» під керівництвом заслуженого артиста УРСР Валерія Музики.

Про що ця п'єса з довгою і дещо незвичайною назвою? Про наркоманів. Але не тільки. Автор п’єси слідкує за героєм з дитинства до зрілих років, шукає зв'язок поколінь в моральному падінні. Автор спектаклю додав до цього свої штрихи».

«Сексофон». Нас поки що дивують пригоди 17-річної «леді» із Свердловська, котра умудрилась за місяць заразити сифілісом 48 чоловік.

- Мені Рябий книгу дав почитати - «Мужчина і жінка». Хтось з НДР написав. Рябий її десь у бібліотеці поцупив. Цікаво. Це не те, що у школі: «Сім'я - осередок суспільства». З Рябим я була вперше. Потім вже з іншими. Що значить, як була? Як бувають? Не знаєш, чи що?

Оксана К., 16 років.(Запис 1987 року. Оксана на той час «тусувалась» у групі «Інтелектуально - сексуальна еліта Ворошиловграда». Потім, пішла з цієї «еліти». Тривалий час нічого не чув про неї. Нещодавно взнав, що зараз її часто бачать у ресторанах з «кавалерами», які набагато старші від неї. Говорять, у неї багато золота і модне «шмаття». Два роки тому вона твердо обіцяла «зав'язати з цією гидотою». Мабуть, так і не змогла).С. Сорокін».

Библиотекарь

Previous post Next post
Up