![](http://pics.livejournal.com/shoko_viktoriya/pic/0002z604/s640x480)
Я знаю! Моя кулінарна пристарсть виникає для втечі від реальності :( Тоскно мені... Тоскно від дисертаційного тягара. Ще разок про блондинок :))) Вчора кажу Йвану напівжартома-напівсерйозно: "Напиши мені дисертацію". З його відповіді стало зрозуміло, що блондинить у мене немає можливості. Дорога одна -- ставати якоюсь Хілларі Клінтон чи Маргарет Тетчер, писати дисертацію (ну а що робити, як я в це ув"язалася), захищаться, а вже потім, якщо Іван мене таку витримає (в чому я сумніваюся), блондинить і досягати ЖІНОЧОГО щастя. Я не можу зараз кинути роботу й жити за копійчану стипендію, тим паче, що тут можна чогось досягти, не можу я й аспірантуру кинути -- як мінімум соромно, як максимум це не в моєму стилі. А Ваня... Скільки вже всього пережилося разом/окремо, що теж якось "не фонтан" кидати на півдорозі. Бажаю йому терпіння, раз він займає таку позицію. Інакше я стану якась Шапокляк.
Іноді думаю-думаю про всякі дурниці... І знаєте, що надумала? Що відчувають люди, які одружуються? Коли зустрічаєшся з кимось довго, уже знаєш, здається, все про свого партнера. І страшно виходити заміж з відсутністю відчуття чогось нового, що б захоплювало, підхвачувало в шаленому танці вітру з опалим багряним листям, в стрімкому потоці гірської води, тихому й спокійному шелесті крон дерев, і всього цього одночасно. Але з іншої сторони таке буває тільки, на мій погляд, коли в житті з"являється щось нове. І як тоді можна одружуватися з людиною, яку ти погано знаєш?
Знову "невыносимая легкость бытия"? Чи, може, я втомилася просто?
Але поки що порятунок для мене тільки один -- я готую! Тут я в своєму руслі. Колись відкрию кафе з домашньою випічкою, як вийду заміж і буду в декретній відпустці ))))))) Щось я забагато справ на той період відкладаю ))))
Не кажіть мені, що я його балую... Я й сама це знаю.
Салат
Креветки, яблуко, свіжий огірок, ананас консервований, зелень, майонез.
![](http://pics.livejournal.com/shoko_viktoriya/pic/00032cqb/s640x480)
Тарт з чорницею
Рублене тісто + молочний кисіль + чорниці, политі желе.
Рублене тісто я роблю так: 1 частину холодного масла в блендері змішую з 2ома частинами борошна і пучечкою солі, потім уже в мисці додаю в цю суміж 1 частину холодної води, замішую і на годинку в холодильник. Розкочую тісто, викладаю у форми й печу при 220 градусах хвилин 10-15.
Поки печеться, роблю кисіль: молоко, яйця, цукор, крохмал. Якщо чесно, я вже на око його роблю. Ну, щоб просто його їсти, буре десь 1,5 літри молока, 4 яйця, 5 ст ложок цукру, 4ст ложки крохмалу. Для 6 тартів десь пів літри молока, 2 яйця, 1,5л з гіркою крохмалу, 3ст ложки цукру (тісто ж без цукру). Молоко ставлю на маленький вогонь, в цей час окремо збиваю жовтки з цукром і білки, змішую яйця, молоки вже доходить до кипіння. В цей час постійно збиваючи молоко, вливаю яйця, і відразу ж перемішаний з водою/молоком крохмал. Збиваємо весь час аж поки не закипить. і не загустіє й не зменшиться в об"ємі. Каструлю треба брати як мінімум удвічі більшу, як у нас є рідини -- гарячі яйця з молоком дуже збільшуються в об"ємі. Отак от розказала вам мамин секрет приготування молочного киселю :)
Зверху викладаю чорниці і заливаю желе, щоб не дуже текли.
![](http://pics.livejournal.com/shoko_viktoriya/pic/00030p94/s640x480)
Варіації на цю ж тему. Тарт з фруктами
![](http://pics.livejournal.com/shoko_viktoriya/pic/00031bqp/s640x480)
Ну а це просто завалялося. Робила колись давно. Заварні з завараним кремом (той же молочний кисіль з маслом) і вишнями
Купила БІО ЯЙЦЯ втридорога. Сміх та й годі, а не біо яйця виявилися. Я ж звикла до домашніх, а тут закінчилися. Налякана частими проявами раку серед оточуючих, думаю, не буду купувати ті отруйні яйця. І що б ви думали? Біо такі ж самі! Навіть крем не пожовтів! Вбила для експерименту в одну тарілку домашнє, те біо яйце і звичайне магазинне. Домашній жовток чисто оранжевий, біо -- оранжевий з сіро-зеленим відтінком, а просто магазинний -- взагалі якийсь прозоро-жовто-зелений. Не робіть майонез з тих яєць. Там по-любому щось дивне є. Фу, гидота!
p.s. Зверху заливні креветки. Черепашки від креветок треба проварить з годину, потім додати приправи, обов"язково гострий перчик, шкірку грейпфрута, можна біле вино, проварити ще з пів години. Процідити, додати желатин і зелень. На дно іормочки покласти відварені креветки, грецькі горішки, помідочик, залиши рідиною й поставити в холодне місце. Перед подачею поставити формочку в посудину з кип"ятком на 2 секунди, й перевернути на тарілку. Подавати з зеленню і майонезом або тертим сиром.