Сьогодні вранці були перші спроби приготування справжньої кави. Навіть Ніктуся допомагала
![](http://pics.livejournal.com/shoko_viktoriya/pic/0001ey25/s640x480)
Здається, наші сумісні старання не увінчалися особливим успіхом. Тому навчіть, будь ласка, хто вміє. :)
![](http://pics.livejournal.com/shoko_viktoriya/pic/0001fate/s640x480)
Зате щойно витягнула з духовки пахучі фінансьє. Запаааах -- ммм... А смак! мммм!
![](http://pics.livejournal.com/shoko_viktoriya/pic/0001gyxe/s640x480)
РЕЦЕПТ:
6 ст.л. цукрової пудри
120г перетертих у борошно мигдальних горіхів
150г вершкового масла
2ст.л. борошна
4 білки
1ч.л. ванільного цукру
кілька ягід малини, або чорниці, або суниці чи ще чогось.
Білки збити в круту піну, додати суміш просіяне борошно+просіяна пудру+мигдальний "порошок". Масло на маленькому вогні розтопить і кип'ятить до появи карамельної шкірочки. Ось так ось:
"масло топится до появления светлого карамельного цвета. Выпадающие при этом молочные белки начинают "поджариваться", полностью оседая на дне кастрюльки, и масло приобретает легкий запах лесного орешка. Топленое таким образом масло называется бёр-нуазэт (beurre noisette), что в переводе и означает масло-фундук. Добавляя в выпечку не просто топленое масло, а бёр-нуазет, она приобретает особый, очень приятный аромат.
Масло остудити до кімнатної температури, змішати з тістом і в холодильник на годинку. Потім розкласти у формочки (можна одним пирогом), зверху втопити ягоди і випікати при температурі 200°C-230°C.
Смакота виходить. Я вам кажу!