Сайт Міністерства освіти не роз’яснює політику у галузі, а дезорієнтує громадянина, - М.Азаров

Oct 05, 2011 17:29

Прем’єр-міністр закликав міністра освіти проводити роботу з роз’яснення політики та перетворень у системі освіти

Про це Микола Азаров сказав під час вступного слова, відкриваючи чергове засідання Кабінету Міністрів.

"Дуже багато проблем у нас виникає через те, що нас не чують або не розуміють, або відповідальні керівники взагалі відмовчуються чи взагалі роблять не те. А для того, щоб твої дії розуміли, є тільки один спосіб: постійно вести чесний діалог з нашими людьми", - зазначив прем’єр.

Він повідомив, що цю проблему обговорював з блогерами та авторами популярних інтернет-проектів.

"Чому саме з ними? Тому що цих людей ніхто не примушує активно аналізувати стан справ в різних сферах життєдіяльності, міркувати над долею країни, писати. У них є своя громадянська позиція. З такими людьми треба спілкуватись, навіть коли їх позиція не співпадає з твоєю", - підкреслив Азаров.

"Вони вважають, що головна проблема у відносинах влади і суспільства - це відсутність довіри", - зазначив М.Азаров.

Звертаючись до міністрів, прем’єр зазначив, що необхідно слухати людей, вступати в діалог, спілкуватися з усіма, хто вболіває за інтереси держави і людей.

"До речі, одна з перших тем - перетворення в системі освіти. Навіть достатньо підготовлені люди не можуть розібратися, які зміни пропонуються, в чому стратегічний задум реформ і до чого вони приведуть в житті кожної людини, у якої є діти, онуки. За оцінкою фахівців інтернет-проектів сайт Міністерства освіти не роз’яснює політику у галузі, а дезорієнтує громадянина, що хоче розібратися. І це в такому міністерстві - науки і знань!", - підкреслив Азаров.

"Звертайтесь, Дмитре Володимировичу, до фахівців у галузі комунікацій, просіть поради і допомоги, "вербуйте" однодумців чесною і переконливою позицією. Допоможіть вивільнити творчу енергію людей з активною життєвою позицією, яка зараз часто іде в протести, на конструктивну роботу”, - підкреслив прем’єр-міністр.

Він також зазначив, що це не вичерпне рішення проблеми, але серйозний елемент широкого суспільного діалогу.

"Тому що формальними звітами про засідання громадських рад і участю в політичних ток-шоу ми не збудуємо "міст солідарності" для перетворення країни. Як влучно сказав один блогер, довіра з’явиться тоді, коли людина послухає міністра по телевізору, відкриє вікно - і побачить, що насправді в житті це є", - заявив прем’єр-міністр України Микола Азаров.

За матеріалами: Освіта.ua

Україна, Освіта

Previous post Next post
Up