Стартував конкурс «Мій безпечний електронний світ»

Sep 12, 2011 16:06


Всеукраїнський конкурс
«Мій безпечний електронний світ»09 вересня 2011 року стартував Всеукраїнський конкурс «Мій безпечний електронний світ», основною метою якого є формування культури користувачів Інтернету та впровадження соціальної програми «Безпека дітей в Інтернеті». Організаторами виступили Інститут інноваційних технологій і змісту освіти Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України та Всеукраїнський освітній Інтернет-ресурс «Щоденник.ua».
УМОВИ КОНКУРСУ:
Учасниками можуть стати всі користувачі шкільного інтерактивного ресурсу «Щоденник.ua» (http://www.shodennik.ua).

Конкурсні роботи приймаються до 30 вересня 2011 року в наступних номінаціях:

- Ролик (любительський відеосюжет або ролик на тему захисту від інтернет-погроз та забезпечення безпеки при використанні Інтернету);
-  Плакат (малюнок, плакат або комікс на тему безпечного і етичного використання дітьми Інтернету);
-  Слово (літературний твір на тему захисту дітей від інтернет-погроз (у жанрах: детектив, фентезі, казка);
-  Сімейний договір (письмовий сімейний договір (сімейні правила) безпечного використання Інтернету).

Підсумки конкурсу будуть оголошені 10 жовтня 2011 року на сайті «Щоденник.ua».

Переможцями конкурсу стануть вісім учасників, що наберуть найбільшу кількість балів у різних номінаціях. На них чекають різноманітні призи від Всеукраїнської освітньої Інтернет-мережі «Щоденник.ua». Роботи переможців будуть розміщені на офіційному сайті компанії та надруковані в журналі «Комп’ютер у школі та сім’ї».

Директор «Щоденник.ua» Олександр Ходорковський зазначає: «Кожної миті популярність Інтернет-технологій серед молодого покоління зростає, але одночасно збільшується і рівень загрози, що чекає на дитину в мережі. Ми намагаємося залучити дітей, батьків і вчителів до освоєння проблеми безпечного Інтернет-простору. Головним завданням конкурсу «Мій безпечний електронний світ», що проводиться разом з Інститутом інноваційних технологій та змісту освіти, є формування у дітей та дорослих культури безпечного користування мережею Інтернет».

«Сучасне покоління молоді більшу частину часу проводить у Інтернеті, і на даному етапі першочергове завдання освіти - створення безпечного web-простору», - наголошує директор Інституту інноваційних технологій і змісту освіти Олександр Андрійович Удод. - «Існування освітніх соціальних проектів, таких як «Щоденник.ua», дає можливість вирішити низку важливих питань, пов’язаних з проблемою безпеки дітей у віртуальному світі».

Участь у конкурсі допоможе кожній родині почуватися безпечно та впевнено у віртуальному світі.

За більш детальною інформацією звертайтеся за електронною адресою: el_svit@company.shodennik.ua.

интернет, Щоденник

Previous post Next post
Up