Німецький вчений стверджує, що розкрив таємницю коду майя

Mar 01, 2011 15:42




Математик Йоахим Ріттсшайг (Joachim Rittsteig) з Німеччини стверджує, що йому вдалося розкрити таємницю коду майя. Він вважає, що це відкриття дозволить виявити точне місце розташування золотої схованки індійців, що знаходиться в Гватемалі. За словами вченого, він зробив своє відкриття, грунтуючись на розшифровці частини тексту так званого "Дрезденського кодексу" - 4 рукописів майя, що зберігаються в місті Дрезден (Німеччина). Робота над цим джерелом зайняла більше 40 років.

У рукописі завдовжки 3,56 метрів налічується 74 сторінки розміром 20,5 на 9 см. Зі всіх вцілілих кодексів майя цей вважається наймайстернішим і найдавнішим. Він виділяється вишуканістю ліній і дивовижними кольорами. "Відкриття дозволило мені повністю прочитати "Дрезденський кодекс". На 52-й сторінці я виявив, що Атлан, стародавня столиця майя, 30 жовтня 666 року до нашої ери піддалася руйнівному землетрусу і опустилася на дно о. Ісабаль (Izabal) на сході Гватемали", - розповів пан Ріттсшайг.

Дослідження за допомогою ехолота підтвердили припущення Ріттсшайга. На дні Ісабаль, найбільшого озера Гватемали, площа якого складає 589,6 км кв., а глибина - 18 метрів, були виявлені сліди древньої столиці. На думку вченого, в одному з кам'яних саркофагів на дні озера знаходяться 2156 золотих табличок, на яких зафіксовані закони майя. Вартість скарбів оцінюється у більш ніж $290 млн. Зараз Ріттсшайг знаходиться у пошуках спонсорів, здатних сплатити експедицію на Ісабаль.

наука, мир

Previous post Next post
Up