ДЛЯ ПОЦІНОВУВАЧІВ ГАЛИЦЬКОЇ КУХАРКИ

Mar 12, 2015 11:57

Цей пост я скеровую всім поціновувачам кухні Карпат, які в силу обставин знаходяться на відстані, але хочуть бути обізнаними, або емігрували разом зі своїми галицькими рецептами в далекі краї.

СТРИЙСЬКА СПІЖАРКА



Спіжарка - холодна комірчина (зазвичай використовували замість холодильника), в якій зберігали всякі смаколики. Тут крупи, начиння, запаси, різні кухонні дрібнички.
А саме головне - тут лежить записничок з бабусиними переписами, доповнений мамуньою, й татів запис про настоянку, яку друзі дуже вихваляли.
Запрошуємо всіх охочих приєднатися й поповнити нашу спіжарку своїми улюбленними домашніми переписами, обмінятися думками, чомусь навчитись.
От же раді тут кухарям, кулінарам, домашнім господиням, як з досвідом, так і молодим.

ПРИЄДНУЙТЕСЯ ДО НАС НА ФБ.

ЗВЕРНЕННЯ ДО ТОВАРИСТВА

Друзі, кулінари, поціновувачі смачного, нас в в цій компанії вже понад сотня, а записів в спіжарні зовсім мало. Я створив цю сторінку з метою спілкування з однодумцями, пошуком цікавих рецептів рідного краю, забутих, чи нових. Не хотілося б перетворювати це місце для ще одної своєї соціальної сторінки. Мені достатньо свого блогу «ДОМАШНЯЯ КУХНЯ КАРПАТ», де я виставляю свої рецепти на широку аудиторію. Дублювати сюди те саме, для мене не має змісту, адже мій блог відвідують тисячі читачів з 120 країн світу. Наша кухня дуже цікава й знана в цілому світі, й через свій блог я намагаюся з нею познайомити як мога більше людей.
Але і я вчуся кожен день, взнаю цікаві рецепти, щось придумую сам, пізнаю нові для себе технології. Власне спілкування на ці теми й поповнює цю скарбницю. Дуже хотілося би щоб в нашому товаристві ми обмінювалися думками, рецептами, забутими стравами, тою щоденною домашньою їжею, яка в кожній родині на столі. Не обов’язково мають бути гарні світлини, можна просто описати страву, чи показати щось цікаве з нету від знайомих, з книжок, старих кулінарних записників. Це, при обговоренні, підтягне за собою варіанти страв, нюанси технологічні. Хотілося би щоб спіжарка з часом переросла в клуб зацікавлених, вже не віртуальних, друзів. Стала ще одним джерелом примноження та збереження традицій галицької кухні.
Може створимо місце, де будемо робити майстер-класи по приготуванню, проводити разом вечори зі смачною їжею, запрошувати гостей, нести наше до загалу.
Отже, дуже прошу підтримки в цьому, своїми коментарями, рецептами, діліться всім, що готували, чим гостилися, що почули про смачне. Звичайно це не має бути все звалене з залишків в холодильнику в баняк зі словами - смачно було. Є таке поняття як їжа, а є корм, харчі. Тому, як що ми для свого існування вимушені поповнювати свою енергію їжею, давайте це робити красиво, зі смаком, і з насолодою!


ua, люди

Previous post Next post
Up