Unge Wallander-følelser

Sep 10, 2020 00:04

Hei. Er det noen her? Uansett så har jeg sett Young Wallander og jeg har ting på hjertet.

Negativt
  • Fanfiction! Dessverre når ikke denne tv-serien opp til kanon: Wallander-bøkene og tv-serien med Rolf Lassgård, som rager himmelhøyt over i kvalitet. Det er mulig at serien hadde stått seg bedre om man ikke hadde behøvd å sammenligne den med slike fjellstøe klassikere i Nordic Noir-sjangeren, dette er en tøff øvelse.
  • Fanfiction! Denne serien er også tydelig inspirert av Endeavour! Så synd da, at den fremstår som en ganske stusslig kopi. Særlig grå virker hovedrolleinnehaveren ved sammenligningen. Han har åpenbart studert Shaun Evans rolle (unge Morse) i nærsynt detalj, men herming aleine gir ikke noe engasjerende resultat.
  • Adam Pålsson; unge Wallander. Har mannen flere ansiktsuttrykk enn vag og innadvent forstoppelse? Jeg vet ikke, men det er ingenting som tyder på det. Han er en pening, okei, men det blir likevel ganske kjedelig å se på de dritatrengte blå gluggene hans i ~1000 episoder uten variasjon i uttrykket.
  • Stønning! Teaterhvisking! Adam Pålsson stønnepuster alle, og jeg mener absolutt alle stivbeinte replikker fra et sted nedi magen med maksimalt luftsus oppå. Det er stort sett veldig irriterende, men innimellom ufrivillig morsomt, som f.eks når
[Spoiler (klikk for å åpne)]unge Wallander skal få folk til å evakuere under bombetrussel. Hvem som fikk ideen til å la ham rope "Bombe!" med teaterhviske-stemme vet jeg ikke, men de skulle hatt seg et spark en viss plass.Gemalen og jeg kikket på hverandre, var ordløst helt enige om hvor hinsides teit dette var og bare lo resten av episoden.
  • Engelsk! Greit nok at serien er på engelsk, men Pålsson burde ha fått et språkkurs, eller iallfall en språkreise for å kurere mer av svengelsken før innspilling. Siden han har noen medspillere som er veldig gode i engelsk, framstår han antagelig ekstra ille. Svengelsken blir likevel overskygget av stønningen, så jeg mistet etterhvert kreftene til å irritere meg over uttalen i tillegg.
  • Forutsigbart! Plottet er rett-fram, gjennomsiktig og sablongaktig. Gemalen og jeg fikk rett på alle gjettinger på kommende plot-vrier. Komboen
[Spoiler (klikk for å åpne]ondt adelskap + korrupt SÄPO + idealistisk sosialdemokrat
virker å være påbudt ved lov i svenske krimserier. Dette er KJEDELIIIIIIIIIIIIIIIG!

Positivt
  • Fanfiction! Dette er skikkelig fanfiksjon med komplett tilbehør: tids-AU, troper en-masse, utfyllende scener, plot-hull tetting (forklaring på hvorfor arbeiderklasse-Wallander digger opera, når han etter alle solemerker burde ha vokst opp med dansband og svensktoppar), minoritetsrepresentasjon, likestillingsproblematikk og gode greier. Kan manusforfatterne ha bakgrunn i fanfic-miljøet eller er de bare godt orientert? Jeg skulle ærlig talt ønske at de hadde tatt den enda mye lenger ut, det ville kanskje nappet serien ut av døll-feltet og over i minneverdig?
  • Sidekarakterene! Jeg liker sidekarakterene best, der fins det noen gode skuespillere som ikke har gått seg vill på teaterhøyskolen. Enkelte av politikollegaene har fått mer enn to dimensjoner, og Bash har potensial (sjøl om motivasjonen hans er særs tynn suppe). Mer om naboene, takk!
  • FoeYay-ship tilgjengelig for slash-fans!
[Spoiler (klikk for å åpne)]Godgangster Bash burde absolutt lure Wallander opp i litt barsk og hjerteskjærende FoeYay-stry og kanskje kurere den evige forstoppelsen hans med litt healing cock? Sitat til illustrasjon:
Bash: "You know this isn't sustainable. You and I. You're going one way, I'm' going the other. We're both compromised."
Wallander: [hvisker] "I know." [stirrer forstoppet på Bash]


Neste sesong, kan vi håpe? Eventuelt: "Kommer til en AO3 nær deg!"

serier, fiksjon

Previous post Next post
Up