ВИМОГИ МІТИНГУ 21 КВІТНЯ НА ЗАХИСТ АНДРІЇВСЬКОГО УЗВОЗУ:

Apr 20, 2012 17:00

МОРАТОРІЙ НА БУДІВНИЦТВО В ІСТОРИЧНОМУ ЦЕНТРІ!
Зупинити знесення та будівництва на особливо цінних землях у столиці: на Андріївському узвозі, в межах історичних (пропоную: історичних, історико архітектруних заповідників та пам’яток садово-паркового мистецтва) заповідників, та їх буферних зонах Лаври та Софії, роздачу земельних ділянок і приватизацію будинків на цих територіях, аж поки не буде проведено ревізію землевідводів та внесено зміни в законодавство.

ПОВЕРНУТИ РОЗДЕРИБАНЕНУ ЗЕМЛЮ!
Прозора ревізія на предмет законності землевідводів на Андріївському узвозі та на інших особливо цінних землях, у історичному центрі за участі громадської комісії, сформованої киянами.

ПОКАРАТИ ВИННИХ У НИЩЕННІ КИЄВА!
Притягнути до відповідальності, в тому числі кримінальної, посадових осіб
Міністерства культури та КМДА:
ñ за невиконання встановлених законом обов'язків з охорони і збереження пам'яток,
ñ за бездіяльність, яка призвела руйнування Андріївського узвозу (тту у мене сумнів - узвіз ще не зруйнований повністю, а майбутні руйнівні наслідки поточної реконструкції мають бути підтверджені компетентною комісією),
ñ за пособництво будівництвам, що спаплюжили історичний центр Києва
ñ за ненадання та зняття з об’єктів культурної спадщини охоронних статусів.

РУЙНІВНИКІВ ПОЗБАВЛЯТИ ВЛАСНОСТІ!
У приватних власників, що неналежно ставляться до пам'яток, конфісковувати будівлі. Тих, хто свідомо руйнує пам'ятки - притягувати до кримінальної відповідальності. Змусити відновити зруйновані історичні будівлі, зокрема - садибу Казанського на вул.. Сагайдачного, 1 та ін.

БУДУВАТИ В ІСТОРИЧНИХ ЗОНАХ - ТІЛЬКИ ЗА ДОЗВОЛУ ГРОМАДСЬКОСТІ І ЮНЕСКО!
Надавати дозволи на будівництво на території Андріївського узвозу, історичних заповідників та буферних зон пам'яток всесвітнього значення лише за попереднім погодженням проекту з громадською комісією та лише після офіційного погодження з ЮНЕСКО/ІКОМОС.

ЗАКОНОДАВЧО ПОКЛАСТИ КРАЙ ЗАБУДОВНИЦЬКОМУ СВАВІЛЛЮ!
Заборонити вилучення пам'яток з реєстру. Відновити брутально скасований механізм громадських слухань, котрі мають проводитися до прийняття рішення про землевідвід. Відновити механізм попередніх експертиз будівельних проектів органами охорони історико-культурної спадщини, археологічну та екологічну експертизи. Посилити фінансову відповідальність забудовників.

НА МІСЦІ ФАБРИКИ ЮНІСТЬ НА АНДРІЇВСЬКОМУ - ПУБЛІЧНИЙ ПРОСТІР!
Замість торгівельно-офісного центру -доступний для кожного публічний простір: театр, музеї, галереї, пакр скульптур. Проект має бути створено через відкритий конкурс та пройти погодження з громадськістю і ЮНЕСКО та Міжнародною радою з охорони пам'яток та визначних місць.

UPD

На мітингу переважною більшістю присутні висунули політичні вимоги
• Відставка Олександра Попова
• Відставка чиновників мінкультури - Вінграновського, Вечерського, Губіної.
• Вибори мера Києва
• Перевибори Київради

Ідеї та принципи, Андріївський узвіз, Акції

Previous post Next post
Up