Даниил Андреев "Роза Мира"

Dec 30, 2014 13:26


Нарешті я прочитав цю книгу. Я примірявся до неї давно, тоді вона мені здавалася складною і неосяжно глибокою..Книга справді є глибокою і напевно не для всіх зрозумілою...
Жанр цієї книги важко описати одним визначенням: релігія, філософія, містика, езотерика..

Процитую краще Вікіпедію:

«Ро́за Сві́ту» (рос. «Ро́за Ми́ра») - найвідоміший твір російського містика і поета Д. Л. Андреєва. У книзі викладено його оригінальне релігійно-філософське вчення. Андреєв почав писати «Розу світу» у Володимирській тюрмі, закінчив книгу після звільнення, у жовтні 1958 року. Книга тривалий час поширювалася в «самвидаві», офіційно вперше була опублікована в 1991 році.

«Роза Світу» - грандіозний трактат соціально-утопічного характеру про «потаємну» будову Всесвіту, про містичні основи історії цивілізації Землі, про прийдешні долі людства. Свої прозріння, пророцтва і Андреєв пояснював як результат власного безпосереднього спілкування з духовними Істотами. Відомий людині матеріальний світ, згідно з Андреєвим, являє собою лише незначну частину глобальної сукупності багатовимірних населених світів. Взаємодія істот, що населяють ці світи, в значній мірі обумовлює стан речей на Землі. Історія людства, за Андреєвим, - є відображення метаісторії боротьби світлих і темних сил позамежних просторів.

P.S. Для мене особисто "Роза Мира" була цікава своєю метаісторичною трактовкою природи російського імперського великодержав'я, описуючи яке, Андреєв яскраво змальовує його демонічну потойбічну природу.

езотерика, цікава книга

Previous post Next post
Up