"Інтерстеллар" - кіновраження

Dec 06, 2014 18:13



Нещодавно подивився в кінотеатрі «Інтерстеллар». Фільм залишив по собі хороші враження. Це якраз поєднання двох кіножанрів, які мені подобаються чи не найбільше: драми та космічної фантастики.

І якщо з драмою все зрозуміло: психологічний драматизм, співпереживання героям і т. д., то стосовно космічної фантастики - я довго не міг сформулювати, чим вона мені подобається.

Але нещодавно зрозумів. Космічна фантастика - це той жанр, де ставляться екзистенційні проблеми існування, виживання людства, як такого. Людства, не розділеного національними, релігійними, расовими, культурно-ментальними бар’єрами, а людства, як єдиної сім’ї, сім’ї, яка мислить планетарними категоріями, сприймаючи всю Планету, як свій рідний дім. «Розу Мира», про яку колись писав російський містик Даніїл Андрєєв.

Звичайно, у фільмі було багато нестиковок, але я поблажливо до цього ставлюсь, тому що все таки сюжет фільму фантастичний, а не заснований на реальних подіях. Це напевно другий фільм, з тих, що я дивився за останні пару років, який мені реально сподобався і запам’ятався, після «Гравітації». Після перегляду фільм захотілось подивитись ще раз, а зі мною таке нечасто буває..

Український тізер фільму:

image Click to view

улюблені фільми, кіновраження

Previous post Next post
Up