А в нашу гавань заходили... акулы))

Aug 22, 2013 20:04


А в Черногории бегемоты!
А в Черногории акулы!
А в Черногории землетрясения!
Ага, вот так и живем на курорте!

Итак, ошеломляющая новость - в Боко-Которский залив приплыла 8-метровая красотка, позже объявили, что уже две акулы. В заливе сегодня появились красные флажки, т.е. купаться запрещено, иначе будут съедены...

Хотя позже появилась офиц. информация из Института биологии, что белая акула может и не заплывала в залив вслед за круизным лайнером, есть пока только предположение, поэтому и выставили красные флажки на пляжах. Вообщем дядька Йоксимович попытался утешить весх, кто успел поохать-поахать в Фейсбуке и быстро распространить новость.

INSTITUT NEMA DOKAZA O POJAVI VELIKE BIJELE AJKULE
Autor Radio Kotor  
22.08.2013
Povodom „instrukcija“ o nepoželjnom udaljavanju od obale, koje se danas povodom navodne pojave velike bijele ajkule u Boki Kotorskoj šire među korisnicima Fejsbuka, kontaktirali smo direktora Instituta za biologiju mora u Kotoru, Aleksandra Joksimovića. „Nemam informaciju o pojavi ove vrste ajkule koja je u Boku stigla navodno prateći neki od brojnih kruzera. Ekipa Instituta angažovana na moru u cilju praćenja aktivnosti delfina nema saznanja da je „velika bijela“ u zalivu“, kazao je Joksimović za Radio Kotor. Neki mediji su objavili i informaciju o istaknutim crvenim zastavicama na plažama, upravo zbog navodne pojave ajkule. Joksimović pojašnjava i da gotovo sve bijele ajkule žive u priobalnim vodama sa temeraturom od 12 do 24 stepena. „Najviše ih je uz obale južne Australije , Kalifornije, Jjužne Afrike, ostrva Gvadalupe.. U Sredozemlju i Jadranu su rijetke, dok su oko Novog Zelanda zaštićena vrsta. Mogu se naći u tropskim vodama, na Karibima, a primijećene su u vodama Mauricijusa, Sejšela, Kenije, Madagaskara...“, kazao nam je Joksimović.Кстати, полазила по черног-м сайтам и увидела новость, что еще пару дней назад возле пляжа Жанице, что недалеко от Герег-Нови и границы с Хорватией, выловили две 4-кг акулы-лисицы, может я неправильно перевела с сербского, но суть в том, что этот "рыбок" вид неопасен для человека. До сих пор не бывало нападений на человека, хотя такие акулки могут выростать до 6м в длину. Ну прям очень приятно встретить красотку у буйков и получить моментально инфаркт!


лето, морские гады, ужас, как страшно жить, Черногория, рыба

Previous post Next post
Up