ОК, ЗАРАЗ БУДЕ ПОСТ-ВІДПОВІДЬ НА ОДНЕ ЗАПИТАННЯ. © Ірина Ніка.

Feb 26, 2017 22:21

Окей, зараз буде пост-відповідь на одне запитання. Задавала його в лічку хороша людина, тому, пліз, акуратно з коментами.

Значить так, в чому суть: людина голосувала за Порошенка, а війна триває, а вугілля ахметовське і життя дістало. Відповідаю як пересічна людина пересічній людині.

Яку б ми людину не вибрали зараз Президентом- війна буде тривати. Раша воює з нами не через Порошенка, Яроша чи ще когось. Раша воює з нами, бо сам наш вибір в сторону євроінтеграції ставить існування раші під питання. Для них питання стоїть так " або Україна з ними в імперії, або імперія розвалюється на дрібні наділи з удільними князьками". Ні, ми можемо зараз погодитись на ставленика раші, війна закінчиться, але Україна перестане існувати. ЦЕ ФАКТ. Тому хватить бавитись у дитячі рефлексії і казочки про фею-хресну, зібрались , витерли соплі , заціпили зуби і пішли.

Далі. Ніякий Президент , самий чесний та ідеальний, не відмінить того факту, що 300 років ми були кріпаками в імперії, 70 - полоненими в союзі і 25 - ідіотами в снд. Не вийде за 3 роки збудувати те, на що в інший країн пішли десятиліття прогресу і століття культурного розвитку. Ні в кого не вийде. І ми всі мусимо прийняти той факт, що ще десятиліття будемо розплачуватися за поворот на 180 градусів і будемо себе ламати і перебудовувати.

Закінчення війни. У нас є кілька варіантів. Дурний : шашки наголо і весело на танках в сліпу атаку, так як показували в совкових фільмах і американських бойовичках. Результат- СОТНІ ТИСЯЧ жертв і ніякий результат. Бо чомусь люди думають, що варта к..ц..пів відігнати за наші кордони, як вони плюнуть, скажуть " ну раз так, ми пашлі дамой" , розвернуться і підуть. Це буде кривава бойня і оте, що ви зараз називаєте "важко" - вам покажеться раєм.
Розумний. Продовжувати цю гібридну війну: і тут є жертви, і це важко, але нація вистоїть. Ізраїль в такому режимі існує всю свою новітню історію.
Ідеальний : ми вибрали когось хто завтра зробить нам перемогу. Шукати у дитячих мультиках та комп. іграх. Ми живем у брудному, жорстокому , неідеальному світі. Прийміть і перестаньте чекати див, не довдеться розчаровуватись.

Тепер про " ТЯЖКО". Три роки тому ми опинилися в країні без копійки грошей, з боргами,з розваленими економічними зв"язками, з розкраденою чиновниками і НАМИ армією, з військовими , які поняття не мають хто вони і нащо вони, з ворогом на своїй території, з населенням , яке звикло працювати як в совку , а вимагати як в Європі і відповідати за вчинки як в Африці. Коли просто розвалився совок і втратились економічні ланцюжки - ми кілька років сиділи без світла , місяцями без зарплати і часто без їжі. Я не знаю, як ви могли це забути. Мої обидвоє батьків працювали, а ЇСТИ в домі часто просто не було, бо НЕ ПЛАТИЛИ. Розумієте, ЇСТИ НЕ БУЛО.
Тепер 90 процентів моїх знайомих не платять за комуналку , мають у квартирах 25 градусів у морози і ниють про важке життя , бо не вистачає на нову мобілку і можна з-за кордону привозити в рік лише одне авто з низьким розмитненням . Мені здається, декому не важко жити, дехто просто окуїв. Розкажіть в багатій Європі, як можна не платити за опалення , не економити газ та світло і нити про тарифи.

ще далі. Втома від війни. У більшості з вас втома не від війни( ви не воюєте, ваші рідні не воюють, у вашому місті не воюють). У вас втома від негативних новин. Що ж, пора визнати , що це не ваше і максимально виключити себе з цього потоку. Тут виживають або найсильніші або вмотивовані . Відрізайте себе від ФБ, телевізора, таких розмов, прямо кажіть людям " я не хочу з вами це обговорювати, не жалійтесь мені ". Образите когось, зате побережете себе.

Ще далі. Вугілля.
Ви не експерт, я не експерт, вони усі не експерти. Тому заткались і перестали переживати, рано чи пізно заказчики цього концерту випливуть.
І ще трошки про відповідальність. Мене дуже вразила історія Доніка про те, як на передовій стояв тижнями несправний кулемет ( чи гранатомет, соррі , забула) , справа була в одній деталі, яку можна було замовити, а всім було НАЧХАТИ. Начхати на своє життя !!! Тому що вони теж чекали, що Порошенко прийде і зробить, бо ж вони вибрали. Так не піде. Кожен робить маленьке, але своє. Хай маціпусіньке, але відповідально, а не на від"єбись . І все получиться. Як у мурашок.

пи.си. соррі за багато слів і безлад у думках.



политика, Украина, мнение, война, экономика

Previous post Next post
Up