Фото-фальсифікації на тему "жертв УПА". (+18)

Oct 15, 2014 13:23

Широкого розповсюдження в інтернеті набрали фото із польської книжки Кормана Ludobojstwo Upa Na Ludnosci Polskiej http://evil.nr2.crimea.ua/ukronazi2/korman_bigfile , за версієї Кормана загиблі на фотографіях це поляки жертви "нападів УПА", але книга наскрізь просякнута фальсифікаціями та перекручуваннями , які робилися свідомо , з метою дискредитації українського національно-визвольного руху.

Спробуємо в цій темі розібрати польські фото-фальсифікації на тему "жертв УПА".

Напевно найвідомішою фотографією що нібито зображує польських дітей вбитих УПА та примотаних дротом до дерева. вона ж зображена на обкладенці книги Кормана "Ludobojstwo Upa Na Ludnosci Polskiej".
Однак світло на цю фотографію згодом пролили самі ж польські журналісти - як виявилося насправді це діти яких вбила в 1923 році божевільна мати-циганка Маріанна Долінська , а це фото вбитих дітей публікувалося ще в 1928 році в польському медичному журналі "Rocznik Psychiatryczny".






Також в книзі присутні явні перекручення - коли автори набрали різноманітних фотографій загиблих та пододавали видумані підписи :





так фото 33 в книзі Кормана підписане як загиблий поляк Кароль Імах що був вбитий бійцями УПА біля Сарн в серпні 1943 р. та 20 отримав ударів багнетом.
Однак насправді атрибутація фотознімка кардинально протилежна - насправді на фото зображений українець , селянин Івахів Б. що був вбитий радянсько-польським партизанським загоном на Радехівщині в жовтні 1943 р. та отримав 52 колоті рани.

Фото було опубліковане ще в 1946 році в книзі Миколи Лебедя "УПА: Українська Повстанська Армія ч.1 Німецька окупація України" http://diasporiana.org.ua/istoriya/3217-lebid-m-upa-u.. на с.94 та походить із архіву Закордонного представництва УГВР , а в 2003 році коли вийшла книга "Ludobojstwo Upa Na Ludnosci Polskiej" поляки просто скопіювали фото із книги Миколи Лебедя і додали фантазійний підпис.

За жертв УПА поляки видають також фото загиблих під час Варшавського повстання.



Фото 78 із книги Кормана із відповідним підписом
Однак насправді це фото із Національного Цифрового архіву Польщі зображує жертв Варшавського повстання - http://www.audiovis.nac.gov.pl/obraz/139245/eeac4b3dc.. :



Ciała zamordowanych przez Niemców mieszkańców Woli.
Data wydarzenia: 1944-08
Miejsce: Warszawa

Сторінка з книги Кормана , фото 48 , 49



фото яке поляки видають начебто як жертв УПА, походить із архіву Яд-Вашем , та згідно з архівним підписом на ньому зображені розстріляні в лісі в`язні , що є цілком логічним враховуючи вказівку в книзі Кормана про те що фотограф - працівник КРІПО





http://collections.yadvashem.org/photosarchive/en-us/.. - Polowce, Poland, Bodies of prisoners who had been shot, aligned in rows in the snow.

гуляє нетом таке фото:


насправді : http://en.wikipedia.org/wiki/File:Germans_killed_by_Soviet_army.jpg

Bodies of two German women and three children killed by the Bolsheviks (Soviets) in Metgethen, Germany


Більше читати і дивитися тут: http://reibert.info/threads/falshivi-foto-zvirstv-upa.459179/

ВСУ, разоблачение, Украина, фейк, УПА

Previous post Next post
Up