Nov 02, 2009 17:40
Täälläkin vielä mainostelen, tilaa on vielä ja tuskin se nyt huomiseen mennessä täyttyy:
Reilun kaupan puolesta Repu, Anarkistimartat ja SASK ylpeänä esittävät: "Kiinasta Kongoon - dokkareita farkuista ja kännyköistä".
Dokkari-iltama tiistaina 3. marraskuuta elokuvateatteri Andorrassa (Eerikinkatu 11) - VAPAA PÄÄSY.
Tauoilla mahdollisuus nauttia Reilun kaupan viiniä, pähkinöitä ja kahvia pientä maksua vastaan. Ennakkoilmoittautumiset: anarkistimartat@gmail.com
Ohjelma:
17:00 China Blue (86 min)
Monella elokuvafestarilla mainetta niittänyt China Blue näyttää meille miten farkut valmistuvat. Jasmine ja hänen ystävänsä koittavat selviytyä rankassa työympäristössä. Kun tehtaan omistaja tekee länsimaisen asiakkaansa kanssa sopimuksen jonka takia hänen teini-ikäiset työntekijänsä joutuvat paahtamaan töitä kellon ympäri, yhteenotoilta ei vältytä. Salaisestikin kuvattu dokkari näyttää meille mitä vaateketjut eivät halua meidän näkevän - miten vaatteemme oikeasti tehdään.
Micha X. Peled - 2005
19:15 Säädyllinen tehdas (79 min)
Dokumenttielokuva globalisoituvan maailmantalouden länsimaisille yrityksille ja aiheuttamasta ristipaineesta. Halpatuotannon maissa yrityskulttuuri, työntekijän oikeudet ja ympäristökysymykset ovat usein ristiriidassa emoyhtiöiden kotimaiden käytäntöjen kanssa. Elokuva seuraa kahta naista, suomalaista Nokian työntekijää ja brittiläistä konsulttia Kiinaan, jossa he tutkivat matkapuhelimien latureita valmistavaa tehdasta. Eikä kaikki tehtaassa ole sitä, miltä alussa näyttää...
Thomas Balmčs - 2004
21:15 Kirottu Kongo (48 min)
Tilanne Kongossa on räjähdysherkkä. Kaikki toivovat rauhaa, mutta pelkäävät Ruandan kaltaista kansanmurhaa. Kongon kriisillä on poliittiset, mutta myös taloudelliset syyt. Kongosta löytyy mineraaleja ja malmeja joita maailma haluaa. Ne päätyvät meidän kaikkien koteihin; tietokoneisiin, pelikonsoleihin ja matkapuhelimiin. Kongossa taistellaan vallan lisäksi myös luonnonvaroista.
Ari Lehikoinen - 2009
Alustajina toimivat Jukka Pääkkönen SASKista, Säde Hormio Reilun kaupan puolesta Repusta ja Päivi Pöyhönen FinnWatchista. Aikaa on varattu myös kysymyksille ja keskustelulle.
Kaikissa dokumenteissa on suomenkielinen tekstitys.
Tervetuloa mukaan!