WINNIPEG 07.12.2014 - 1st anniversary of Euromaidan

Dec 08, 2014 00:26

Нарешті я публікую щось по гарячих слідах. Мабуть натхнення :)
Сьогодні відвідав першу річницю Євромайдану в Вінніпезі. Для мене це було важливо.
По-перше ті часи, коли я відвідував Євромайдан у Харкові (пам'ятаю ту ходу, патріотичну та добру, з надіями, за щасливу Україну... перші "тітушки" яки йшли за нами...). По-друге, пам'ять Героїв Небесної Сотні! По-третє, так склалося, що я тепер в Вінніпезі, але я назавжди українець, події триваючої війни переживав ще в Україні, чимось трохи допомогав, намагатимусь і далі, а зараз кожного дня слідкую за новинами з України.


Так ось, щодо закладу, проходив він біля Legislative Building, (хоча планувалося, як я розумію, трохи правіше, біля Щевченка, але освітлення там забракло) зібралося чоловік 80-100, хотілося б більше, але я так розумію, що у 90-ті роки збиралося більше українців, чому зараз менше... можливо потрібно більше співпрацювати з ньюкамерами, молоддю, можливо активніше робити промоушен у інтернеті (у соцмережах), діаспора повинна бути прогресивною :). Саме ньюкамери є свідками цих подій, і саме ми зараз найпатріотичні й можемо сплотитись у будь-якому кінці світу! І я ні в коєму разі не даю порад, краще допоможу якщо буде нагода та можливість. Бо ми українці і нас тут таки багато, отож бо все попереду!




На початку, поки народ збирався, почув Океан Ельзи (1 пісня) та Ляпісів (Воины Света). Потім промови. Були гарні слова, слова болю, слова пам'яті, згадали Героїв, помолилися, заслухали виступи провідної ланки діаспори, деяких політиків (які мають коріння, та навіть, які нейтів та від імені майже усієї Канади підтримують Україну). Добрі слова,теплі. Прапорів було не так і багато, чому так, не знаю, в мене було два маленьких, жовто-синій та червоно-чорний. Вмклали хрест з свічок (електро), помолилися за бійців на фронті (були присутні головні представники духовенства Вінніпега). Побажали новій владі бути вірною народу та будувати нову демократичну, правову та взірцеву Україну. Заспівали гімн України. Розійшлися.








Головне, що дата ця у серцях, пам'ять за загиблими живе у середині Канади, серед простих українців різного віку, різних хвиль іміграції. Планую і надалі брати участь у закладах спільноти, може і до церкви скоро з Вітьком, Юліаном та Женею завітаю. Хай щастить! Слава Україні!

фото спільноти Український Вінніпег у фейсбуці.

НібеснаСотня, winnipeg, manitoba, ukraine, діаспора, euromaidan

Previous post Next post
Up