VSD apetitas

Apr 04, 2010 04:04


"Lenkiškos mokyklos, kaip ir patys lenkai, nėra vieningos. Visos lenkiškos švietimo įstaigos turėtų susivienyti, o ne tik kovoti dėl mokinių, reitingų ir t.t. O gerbiamas ponas Kwiatkowskis (kalbama apie Vilniaus tarybos narį Juzefą Kvetkovskį - red. past.)... tai jau atskira istorija. Pavyzdys žmogaus, kuris daug pliurpia ir mažai daro."

"Visa problema glūdi tame, kad paprasčiausiai norime amžiams išsaugoti savo lenkišką tapatybę. (...) Dabar dar yra laiko aktyviai, protingai ir konkrečiai pagalbai. Prašome daryti poveikį lenkų politikams, organizuoti piketus, rašyti laiškus europarlamentarams, viešinti tai, ką čia išdarinėja Lietuvos valdžia, visose prieinamose erdvėse ir žiniasklaidoje, visais būdais. Kol dar yra laiko..."

"Kauno diena" tvirtina, jog  šie du interneto dienraščio "Kurier Wilenski" svetainėje palikti skaitytojų komentarai sudomino Valstybės saugumo departamentą. Į redakciją atsiųstame rašte VSD pareigūnai, remdamiesi savo teise "gauti iš valstybės ir savivaldybių institucijų, visų rūšių įmonių, įstaigų ir organizacijų bet kokiu būdu fiksuotą, tyrimui reikalingą informaciją", reikalauja atskleisti iš viso penkių komentatorių PC ID.

Nežinau, kokie yra kiti trys, tačiau jeigu iš tikrųjų saugumiečių "susidomėjimą" kelia šiedu - įtaru, jog VSD peržengia savo kompetencijos ribas arba neturi ką veikti. Kodėl Lietuvos lenkai negali ginti savo mažumos teisių, kodėl negali vienytis ir kviesti išsaugoti savo tapatybę? Galima pagalvoti, kad kažkur kviečiama imtis ginklų ar karti lietuvius ant pirmųjų pakelės stulpų.

Taip sutapo, kad ketvirtadienį Seimas vieningai pritarė naujojo VSD generalinio direktoriaus kandidatūrai. Pritardami Seimo nariai vis dar mušėsi dėl operatyvinių pažymų, kurių iš VSD politikai reikalauja keletą metų. Man atrodo, kad tos pažymos yra žiedeliai, palyginus su vaisiais, kuriuos brandina ši saugumiečių iniciatyva, galinčia prilygti nebent rusų FST ar baltarusių KGB.

Visai netyčia šio savaitgalio rašinį regioninei spaudai po parlamento pritarimo Gedimino Grinos kandidatūrai rašiau apie ką kita. Pasirodo - apie tą pat.

http://www.alytausnaujienos.lt/alytausnaujienos/paskutinionumeriostraipsniai/?nid=4752

lietuva, vsd, politika, žiniasklaida

Previous post Next post
Up