Užtenka inkšti apie normalios žiniasklaidos deficitą - remkime!

Jan 16, 2010 04:36


Brangūs bičiuliai ir bendražygiai,

Kokie „Bernardinai.lt“ ir žurnalas „Kelionė su Bernrdinai.lt“ bus 2010 metais?

Tai labai priklauso ir nuo Jūsų. Tam, ką branginame, visada reikia pastangų ir pasiaukojimo. Džiaugiamės, kad per visą dienraščio gyvavimo laikotarpį jautėme visokeriopą Jūsų paramą. Tai leido mums tvirtai sakyti, jog „Bernardinai.lt“ yra mūsų visų bendra erdvė, ta vilties žvakė, kuri nugali tamsą. Tačiau šiandien nuo Jūsų visokeriopos paramos priklauso itin daug.

Mums labai reikia Jūsų pagalbos. Pripažįstame, kad be Jūsų paramos „Bernardinai.lt“ neišvengiamai turės mažėti, kartu menkės galimybė išlikti gyvybinga alternatyva skandalais ir gandais persunktai žiniasklaidai.


Visgi į ateitį žiūrime viltingai, nes tikime, jog skaitytojams „Bernardinai.lt“ yra brangūs ir svarbūs. Jei ne, jei nutarsite, kad dienraščio ateitis ne jų reikalas, kad „Bernardinai.lt“ nereikalingi, tai reikš, jog per gyvavimo metus neįaugome į Jūsų širdis ir  pervertinome savo darbo svarbą.

Kiekvienas „Bernardinai.lt“ paaukotas litas - tai investicija į tikras permainas, kurių negali sustabdyti jokios politikoje ar versle siaučiančios audros. Kiekviena auka, kad ir labai nedidelė, yra daugiau nei materialinė pagalba, bet ir didžiulė moralinė parama.

Paramos gavėjo identifikacinis numeris (kodas): 300671187;

Paramos gavėjo pavadinimas: Viešoji įstaiga „Bernardinai.lt“;

Banko kodas 70440;

Atsiskaitomosios sąskaitos numeris: LT06 7044 0600 0598 4890.

Pervedant, nurodykite, kad tai parama.

Paremkite VšĮ „Bernardinai.lt“ jau šiandien. Viliamės, jog netrukus įdiegsime galimybę pervesti paramą per Pay Pal

Paramą galite pervesti ir prisijungę prie savo el. bankininkystės sistemos:

Swedbank.lt

SEB / eBankas

DnB Nord / I-linija

Snoras / Bankas Internetu+

Danske / eBankas

Nordea / NetBank

Ūkio bankas / Eta bankas

Šiaulių bankas / SB Linija

Plačiau apie „Bernardinai.lt“ finansus

2010 metų vasarį bus šešeri metai, kai kartu su Jumis plaukiame informacijos jūroje. Ekonominio sunkmečio laikais vis dažniau girdime nuostabą, jog judame į priekį, siekiame būti kuo solidesnė alternatyva vyraujančioms tendencijoms Lietuvos žiniasklaidoje. Mus į priekį veda įsitikinimas, kad, vykstant krizei, reikia kelti kertinius klausimus ir išryškinti tikruosius poreikius. Ekonominis sunkmetis, kuris Lietuvoje itin skaudus, daugiausia kilo dėl vertybių erozijos. Nepakanka vien suskaičiuoti turimas lėšas ir jas perskirstyti - turime radikaliai keistis. Tikime, kad šiuo metu tokie dienraščiai kaip „Bernardinai.lt“ yra dar svarbesni nei kitais laikotarpiais.

2010 metais planuojame išleisti keturis žurnalo „Kelionė su Bernardinai.lt” numerius. Mus stiprina tai, jog girdime labai gerų atsiliepimų, žmonės laukia naujo numerio. Tačiau tai ne komercinis projektas. Net dabar, kai vienas žurnalo numeris kainuoja 10 litų, o maketavimo, redagavimo darbus atliekame savanorystės principu, žurnalui labai reikalingos investicijos. Svajojame, jog daugės skaitytojų, ir krikščioniška perspektyva keis žmones bei valstybę.

2010 metais planuojame išlaikyti tas temas ir pasiektą informacijos pateikimo intensyvumą, norime išlaikyti kolektyvą, gaunantį tikrai mažesnius atlyginimus, o jam tenka pakelti tikrai milžinišką krūvį.

Matome augančią skaitytojų auditoriją ir, regis, palaipsniui vis daugiau žmonių įsitikina, jog nesame tik prabangus patiekalas, kurio verta retsykiais paskanauti, bet esame kasdienė duona, sąžiningas palydovas sudėtingoje kelionėje per kasdienybę.

Kad įgyvendintume tai, ko siekiame, mums reikalingas 750 tūkstančių litų biudžetas. Jei turėtume kiek daugiau, galėtume kryptingai skleisti žinias, tobulinti tai, ką turime, įgyvendinti naujus projektus.

Kaip mes išsilaikome?

- Mažesnieji broliai (pranciškonai) nemokamai suteikia patalpas mūsų redakcijai pačioje gražiausioje Vilniaus vietoje.

- Mūsų didžiausias rėmėjas - Lietuvių katalikų religinė šalpa. Jie yra pasiryžę išlikti bendražygiais ir 2010 metais. Tiesa, jų galimybės kiek mažesnės nei anksčiau, ir jie pažadėjo 60 tūkstančių dolerių paramą.

- Šiandien dar sunku pasakyti, ar gausime Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondo paramą. Ji labai sustiprintų mūsų vykdomus kultūrinius projektus ir žurnalo leidybą.

- Taip pat yra pažadėta ir Nyderlanduose įsikūrusio Communicante fondo parama - 15 tūkstančių eurų.

- Kitą biudžeto dalį sudaro Jūsų aukos bei pajamos, gautos iš reklamos. 2009 metais gavome 26 tūkstančių litų paramą, kurią pervedėte, pasinaudodami galimybe skirti 2 proc. iš valstybei sumokėto gyventojų pajamų mokesčio, viliamės, jog pasinaudosite šia galimybe paremti „Bernardinai.lt“ ir 2010 metais.

Mums labai reikia Jūsų pagalbos. Pripažįstame, kad be Jūsų paramos „Bernardinai.lt“ neišvengiamai turės mažėti, kartu menkės galimybė išlikti gyvybinga alternatyva skandalais ir gandais persunktai žiniasklaidai.

Pagarbiai,
VšĮ „Bernardinai.lt“ direktorius
Andrius Navickas

Previous post Next post
Up