Elektros energijos aukcionas

Dec 14, 2009 17:16

Šiandien netikėtai tapau "Orlen Lietuva" (ex Mažeikių nafta") elektros pirkimo aukciono liudininku. Beveik dvi su puse valandos pietavome tarnybos (!:) reikalu su vienu iš pretendentų tenkinti visą naftos refinerijos 2010 m. elektros energijos poreikį ( Read more... )

rinka, lietuva, energetika

Leave a comment

shankeris December 14 2009, 18:51:39 UTC
užkliuvo - "tenkinti visą naftos refinerijos 2010 m. elektros energijos poreikį.":)

smagu, kad po truputį pradeda funkcionuoti konkurencija šioje srityje. Tačiau reikia suprasti, kad brangia tautine elektros energija bus maitinami visi likusieji individualai.

Prisimenu Broniaus ne iš „radijo šou“, o iš Jonavos prieš keletą metų pasakytus žodžius, kad uždarius atominę, elektra gyventojams kainuos apie 50 cnt. Tada daugelis, tame tarpe ir Petras iš dabartinės „permainų“ koalicijos atvirai šaipėsi. Tačiau gero išlaikymo konjaką laimėtą lažybose gers Bronislovas. O elektros energiją naudos trąšų gamybai savoje elektrinėje pagamintą. Stambus verslas nedūsavo ir nerakinėjo nosies pirštais, o rūpinosi savo verslo ateitimi. Ir Lifosa įsirengė savo bloką, ir Mažeikių nafta modernizavo nupirktą elektrinę...

Prieš penkerius metus kolegų iš Vokietijos pasiteiravau, kiek jie moka už elektros energiją. Atsakymas nustebino, nes kaina buvo apie 25% mažesnė, nei Lietuvoje dar tuo metu IAE gaminant greituoju būdu branduolinę palyginus nebrangią energiją:)

Reply


Leave a comment

Up