Profesorius ir psichiatrai

Oct 09, 2009 00:52



Trečiadienį Vilniuje buvusį Konstitucinio Teismo pirmininką Egidijų Kūrį, vedantį pasivaikščiotį šuniuką, laiptinėje kaimynas Jurijus Radovičius.

Šis pasiteiravo: „Gal nori ašarinių dujų?“ Ir iškart ėmė purkšti dujas profesoriui į veidą. Namuose E. Kūris vandeniu išsiplovė akis, žmona iškvietė policiją. Atvažiavusių patrulių užpuolikas į savo butą neįsileido, bet pasikalbėjo su jais per uždaras duris. J. Radovičius pareigūnams pareiškė, jog E. Kūris „visame name primontavo“ mažyčių vaizdo kamerų, jį seka ir t.t.
J. Radovičius dažnai internete dėsto savo mintis apie jį persekiojančius landsbergininkus ir įvairiausias spec. tarnybas. Pasak E. Kūrio, šis keistas žmogus yra paskelbęs sąrašą „saugumo agentų“, kurie jį persekioja. Sąraše yra daugybė garsių Lietuvos žmonių. Pasak E. Kūrio, J. Radovičių „seka pusė Lietuvos“. Tame pačiame sąraše yra ir E. Kūris, jo žmona ir sūnus (sąrašo paskelbimo metu berniukui buvo 12 metų, dabar jam 14).
„Tikiuosi, dabar policija ir psichiatrai savo darbą padarys“, - DELFI sakė buvęs Konstitucinio Teismo pirmininkas.  (Ainis Gurevičius, Delfi.lt)

Dėl policijos kaip ir viskas aišku. Bet kuo čia dėti psichiatrai? Ar jie ryškiausios Lietuvos konstitucinės teisės žvaigždės požiūriu - taip pat prie baudžiamųjų institucijų?

teisė, lietuva

Previous post Next post
Up