40 proc. - aukštųjų mokyklų centriniams rūmams

Sep 20, 2009 04:56

Susitikime su DG penktadienio popietę, kuria dalyvavo "viešosios nuomonė reiškėjai" iškilo klausimas dėl ministro Gintaro Steponavičiaus pradėtos sistemos reformos. Kadangi ten dalyvavo nemažai atstovų iš akademinės bendruomenės, beveik visi jie iš viso vieko karšė Steponavičių, politikus kairiuosius ir dešiniuosius beigi tvirtino, jog toje visuomenėje, kurioje mėginama proto potencialą prilyginti piniginei vertei, apskritai visada liekama be smegenų. Nemačiau didelio pritarimo šiai pastabai DG veide.

Kita vertus, ministerijos vadovybės reformos kelyje laukia Augijaus arklidės ir dar ne vienas. Nes kiti šaltiniai tvirtina, jog kai kuriuose universitetuose iš gautų studento krepšelių fakultetams iš viršaus yra nuleistas parėdymas 40 proc. lėšų atsegti "centrinių rūmų išlaikymui".

Trečia problema - iš reforminio priėmimo į studijas metodo laimėjo tik Vilniaus universitetas. Kitos mokykos turi koreguoti dėmesį kai kurioms studijų programoms. Taigi iš tų, kurių padėtis po reformos finansiškai taps prastesnė, manau galima tvirčiau tikėtis reformų, susijungimų, sumažinimų ar studijų paklausą turinčioms programoms. Gi VU turi galimę artimiausiu metu visiškai nesikeisti, nes valstybės krepšeliai daugiausiai plaukia į VU, fakultetai atsega 40 proc. Gyvenk ir žvenk. Būtent tuom VU administracija  ir užsiims. O reformos pabaigoje teks specialiais įstatymais reformuoti taukais aptekusį Vilniaus universitetą :(

studijos, lietuva, steponavičius, grybauskaitė, reforma

Previous post Next post
Up