Paslaptingi "Dujotekanos" PR-manevrai

Jul 23, 2009 14:31

Tiesą sakant, buvau truputį nustebęs, kai vieno iš trijų didžiausių JAV televizijos tinklų - FOX - interneto verslo naujienų svetainėje radau viešųjų ryšių pranešimą apie dujų prekybos bendrovės Dujotekana (apie ją ypač dažnai buvo kalbama praėjusios kadencijos Seime: "Gazprom pinigų plovykla", "A.Januškos sponsoriai", etc., etc.) susitikimą su JAV ( Read more... )

ekonomika, pr, energetika, politika

Leave a comment

zalias_bebras July 23 2009, 12:16:58 UTC
AE uždaroma - alternatyva greitu laiku lieka tik dujos (ne veltui ir Elektrėnų elektrinė plečiama). Dujų gi alternatyvos: Rusija arba Nabucco. Valdžia dabar formaliai provakarietiška (nors man tai juokinga, žinant kieno protežė Grybcė...), tad pasirinkimas, žiūrint į perspektyvą, aiškiau nei aiškus.

O JAV kišosi, kišasi ir kišis (MN kas pamena? Ir ne apie Williams aš kalbu, o AMBo kabineto žlugimą) - ir aš už tai, kad jie tą darytų (nes mes esame mailius, ir nesame šios menkės racione, ko nepasakysi apie rytietiškąją lydeką). Todėl: gera “Dujotekana“ - “tamožnia dajot dabro“ (cit.) iš Wash DC ir jos vedamiems projektams, nes tiesiogiai nuėjus pas Kubilių, Kreivį ar Sekmoką susitarimai stringa (po palankios JAV reakcijos - susitarimai nebestrigs taip). O po reputacijos “Gazpromo pinigų plovykla“ reikia, kad ataskaita iš JAV ambasados šiojo skyriaus į DC nuskrietų teigiama. Nes vis tiek ataskaita bus siunčiama - svarbu, kad siunčiama būtų palanki.

Dar viena detalė: įdėmiai pažiūrėkite į atašė ir PR tarpininko pavardes. Nenustebsiu, jei kitąkart į susitikimą bus pakviestas Emanuelis. Tai - irgi “gerumą“ užtikrina šiuo atveju ir įtikina.

Tiesa, čia dar šioje istorijoje yra viena detalė, kuri mane prajuokino, bet ji, deja, nesimato paviršiuje, todėl neviešinsiu. :)

Reply

ryst1966 July 23 2009, 12:24:23 UTC
Na, Bebre, nebūk intrigantas. Klok viską iki galo!

Reply

zalias_bebras July 23 2009, 12:45:45 UTC
Kada prie alaus nebent - ten sąmokslo, matomai, nėra, tiesiog detalės susiję ir su dujomis (tik ne su Dujotekana), ir su pačiu susitikimu, kad galiu tik asmeniškai... :)

Reply


Leave a comment

Up