Kaip būna esant dideliam norui.

Jan 27, 2011 05:10

Bloomberg su nuoroda į AP rašo:

General Electric's nuclear energy unit said Wednesday it has signed memoranda of understanding with a shipyard operator and a boiler equipment maker as part of a bid to take a piece of the nuclear components market in Poland.
The move by GE Hitachi Nuclear comes as the state-owned Polish utility PGE Polska Grupa ( Read more... )

visagino ae, lenkija, lietuva, energetika, verslas

Leave a comment

aprangitas January 27 2011, 06:49:03 UTC
Lietuvos pliusai tikrai pusėtina rinka ir šiek tiek infrastruktūros vienai elektrinei statyti, na ir gerinama investicinė aplinka, nors įdomu kaip ji pasikeistų po seimo rinkimų?
Kaip suprantu, bent dujų klausimu su eon jau stengiamasi nekariauti. Tai gal ir istorinis požiūris pasikeis.
O dėl ekspertų - na tik dabar pradėjo rastis realių politikų-energetikų (vienas pavyzdžių - Švedas), kuriuos negėda parodyti nei Briuseliui, nei į Korėją išleist. Gi LEI (arba kitaip tariant Kauno) "ekspertai-tikrieji energetikai-specialistai" toliau LT sienos, ar, geriausiu atveju, Tarybų Sąjungos nemato, jau nekalbant apie buvusį Lietuvos energetikos guru Anicetą. Ir kol neatsiras daugiau žmonių turinčių bent minimalų supratimą apie globalesnius reiškinius, o ne tik suprantančių kaip elektrėnų katilai veikia, tol ir diskusijų bei pagrįstų skirtingų požiūrių tikėtis naivu.
Tiesiog pavydu dėl lenkų. Ar nespjaus jie į VAE projektą? Juk jų dalis projekte, atsižvelgiant į lenkų poreikius - nykštukinė, ir, negana to, reikalaujanti papildomų investicijų norint ją gauti.

Reply


Leave a comment

Up