Atgaila :) Jie atidirbo su kaupu.

Sep 03, 2010 05:20


Buvau laaaaaabai skeptiškos nuomonės tada, kada Lietuvos krešinio federacija po fiasco Europos čempionate Lenkijoje apsisprendė ieškoti pinigų ir pirkti wild card į pasaulio krepšinio čempionatą Turkijoje. Prieš metus tasai sprendimas atrodė diktuotas pusiau beviltiškų ambicijų, pusiau - pinigų švaistymas.

Gal iš tikrųjų buvo ir viena, ir kita, ir dar daugiau abejones keliančių priežasčių. Tačiau pažiūrėjus į, kaip dabar daugelis teigia, pergalių alkį ir sveikų ambicijų turinčius mūsiškius - krepšininkus, trenerius (laimei, viešų strėlių Kęstučiui Kemzūrai nespėjau sukalti tada, kai labiausiai norėjosi) ir supranti, kad už tikras tokias, neišgalvotas veido išraiškas, tie sušikti pinigai buvo verti. Tiksliau - tokios tikros emocijos, pasišventimas, profesionalumas palydėtas šūkio "Už Lietuvą" kainuoja nepalyginamai brangiau. ne tuos suknistus ŠIMTĄ EURŲ su trim nuliukais reikėjo būtent ton FIBA peklon sukišti.

Kita vertus, net jeigu paskutinėse dvejose rugtynėse nenusiseks ir bus tik viena kelionė namo, aš sakysiau, kad ta investicija buvo verta tokios avantiūros. Aš jau matau limpančius tarpusavio ryšius aikštelėje ir jau mėginu įsivaizduoju, kaip patobulėję mūsų krepšininkai skraidys kitąmet mūsų Lietuvos arenose, Nes daugiausiai komandą rišančių gijų jie sukurs čia - Stambule.
Tų pinigų nebegaila jau dabar. Ir nebebus gaila tuo atveju, jeigu rinktinė nuo šiol prapils viską - investicija į EURO 2011 - bus efektyvi.

lietuva, sportas, krepšinis, reklika, žiniasklaida

Previous post Next post
Up