Ну нарешті! Вперше вони вийшли такі, як уявлялося моїй фантазії.
Це своєрідна імпровізація на основі
рецепту massaraksh.
За який їй особливі дяки :)
Імпровіз, бо захотілося спробувати, а вдома не було ні "букету" для засолки (кріп з насінням, листя хрону, листя вишні та смородини і т.д.)
Листя хрону замінила на тертий хрін, а насіння кропу - насінням ажгону.
Ароматів додали коріандр та гірчиця.
Якщо у вас є все, то ви сміливо можете робити за оригінальним рецептом :)
Малосольні огірки
На 3 л банку:
- 1 кг твердих молодих огірків (з пухирцями) приблизно однакового розміру
- 200 г кропу зі стеблами
- 4 одинарних голівки молодого часнику зі стеблами (або 1 звичайна багатозубцева)
- 2 ч.л. перетертого хрону
- 1 ч.л. чорної гірчиці в зернах
- 1 ч.л. звичайної гірчиці в зернах
- 1 свіжий або сушений перчик чілі
- 2 ч.л. насіння коріандру
- 3 ч.л. насіння ажгону
- 2 л води "Софія Київська" (у мене під домом знайшлася тільки середньогазована, а ви беріть ту, яку любите пити)
- 2 ст.л. нейодованої солі (у мене крупна морська Болотова)
Перше, що потрібно зробити - замочити огірки в крижаній воді на пару годин. Після цього промити їх у тій же воді. Обрізати кінчики (так швидше просолюються).
Помити зелень і часник.
Банку (іншу посудину, яка не окислюється) помити та ошпарити кип’ятком.
На дно викласти частину кропу, перець чілі (я розкришила сушений, а свіжий можна порізати довільними шматками разом з насінням), 1/3 часнику (зубці роздусити тупою стороною ножа, можна з молодою м’ясистою шкіркою), хрін.
Далі половину огірків, кріп та інша зелень і ще 1/3 часнику.
Решту огірків, закрити зеленню і часником.
Якщо будете заливати гарячим розсолом (швидше просоляться) - сіль та насіння залити 2 л кип’ятку і добре розчинити сіль, помішуючи.
Якщо холодним - сіль і насіння залити 1 склянкою кип’ятку, розчинити сіль і додати решту води.
Залити розсолом огірки.
Для дозврівання залишити огірки в теплому приміщенні, без потрапляння сонячного світла (наприклад, на підлозі в кухні).
Готові малосольні, коли шкірка потемніла, а огірок прозорий на половину.
Добре вони просолюються за 3 доби.
Фото кінцевого результату не покажу, бо вже схрумали :))) Мнями :)