Шоколадне масляне печиво з горіхами і сухофруктами

Dec 26, 2010 20:50


Сьогодні побачила рецепт у trio_mia і не змогла встояти :)
Полюбилися мені швидкі рецепти випічки :)))
Одразу ж вибачусь - фотки не ах, але якось мені сьогодні не фоткалося :/



Переклад рецепту та мої примітки:
на роз'ємну форму діаметром 24 см (або квадратну роз'ємну форму):
85 г вершкового масла кімнатної температури
1/3 скл. цукру
3 ст. л. какао
1/4 ч. л. розпушувача для тіста
1/4 ч. л. солі
1/4 ч. л. кориці
1 жовток
пакетик ванільного цукру
3/4 скл. борошна
1 ст. л. кукурудзяного крохмалю

Поливка:
100 г гіркого шоколаду
25 г вершкового масла
1/2 склянки підсмажених горіхів (будь-яких, крім арахісу)*
1/2 склянки вяленої журавлини**

Розігріти духовку до 180°C. Форму змастити маслом.
1. Збити масло з цукром, какао, сіллю, розпушувачем і корицею (до розчинення цукру - приблизно 4 хв). Додати жовток і ванільний цукор,  ще раз збити.
2. Висипати в масляну суміш борошно і крохмаль, перемішати лопаткою і змішати міксером до крупних комочків.
3. Тісто викласти у форму, розрівняти за допомогою денця склянки.
Випікати 15-17 хв. Перевірити паличкою.


(На цьому фото гарно видно особливість випікання моєї мікрохвильовки - краї вже готові, а по центру - приблизно 5 см простір - ще 3-4 хв проситься допектися)

4. Поки печеться тісто - розтопити на водяній бані шоколад і масло, перемішати.
5. Горіхи крупно посікти, журавлину дрібно порізати. Змішати горіхи і журавлину.
5. Вийняти корж з духовки і одразу ж залити його поливкою. Залишаючи вільним від поливки 0,5 см від краю.
6. Суміш горіхів і журавлини висипати на поливку і злегка притиснути, щоб вони занурилися у шоколад.
7. Остудити на решітці.
8. Готовий корж розрізати на 32 частини***. Обережно! Корж сильно кришиться.

* Я взяла суміш грецьких і лісових горіхів. Наступного разу візьму тількі лісові або спробую з мигдалем, кешю чи фісташками - смак грецьких горіхів перебиває аромат тіста.
** Замість в'яленої журавлини можна взяти кисленьку курагу, в'ялені кумквати/цитрини/мандарини, несолодку сушену вишню. У мене, як виявилося, журавлина висохла. Гєкусь не встиг принести свіжої до моменту закінчення випічки. Довелося нею просто декорувати.
*** Я розрізала гарячим - так він ріжеться легше і менше кришиться. Можна спробувати надрізати перед випічкою, як це робить Чадейка із своїми шортбредами. Наступного разу спробую розрізати на 32 частини :)))

Дуже смачне печиво! Особливо приємна легка солоність і водночас солодкість тіста, гіркота шоколаду і кислинка журавлини :).
Ідеальне до несолодкої кави з молоком.

UPD. Ще одна спроба: присипано  смаженими горіхами (фундук, грецькі, фісташки) та в'яленою журавлиною.
У щільно закритій коробці прекрасно зберігається. На 2-3 день після випічки смачніше :)

Складник: шоколад, кулінарне, Тип: випічка, Складник: сухофрукти, Складник: горіхи

Previous post Next post
Up