Нас сьогодні зранку муж потішив сирною запіканкою.
За
рецептом Ніки (
belonika) на 2 формочки діаметром 9 см:
Сирна запіканка з фруктами.
- 125 г нежирного сиру
- 50 г сметани 15%
- 1 яйце
- 1 ст. л. манки
- 1 ст.л. цукру
- 1 банан (інші фрукти/ягоди за сезоном)
- ванілін
- масло для форми
1. Яйце збити з цукром у пишну масу.
2. Продовжуючи збивати додати сир і сметану, потім манку і ванілін.
3. Банан нарізати кружальцями.
4. Розігріти духовку до 180°C.
5. Змастити маслом форми.
6. На дно кожної покласти по 1/2 порізаного банана. Залити тістом приблизно на 2/3 форми.
7. Випікати 40 хв при 180°C.
Можна подати з фруктовим/ягідним пюре або варенням. Під час випічки запіканка прекрасно підіймається, а потім не менш естетично падає.
Враження: У нас з Нікою явно інші спогади про дитинство, бо запіканка в нашому дитсадку була чудесна.
Ні, не так. Це була єдина їжа у дитсадку, яка була достатньо смачною, щоб я її з'їла і просила добавки.
І дуже засмучувалася, що вдома такого не готують. Моя бабуся вважала вживання сиру у випічці жахливим марнотратством.
Тому, запіканка Ніки для мене - дуже смачне і повітряне суфле, але не запіканка :)) Робитимемо ще :)
П.С. Банан в ній "загубився". Краще брати інші фрукти, або робити без них - цілком така самодостатня штука. Можна додати до тіста родзинок, горішків або інших сухофруктів (н., кизилу чи журавлини), а при подачі полити шоколадом.