Я зануда :Р

Jan 19, 2010 19:28

У цьому році часто трапляються в рецептах десертів поєднання:
молочний сир+розтоплений білий шоколад+фрукти, молочний сир+мед.
Може хтось пробував? То смачно?
Які улюблені сирні страви у вас є?
Я дуже люблю різні сирні суміші, але вони, в основному, солені.

Наприклад:( багато сиииру )

Складник: авокадо, жрачка, опитування, Складник: сир, кулінарне, смачненьке

Leave a comment

rain_woman January 19 2010, 18:11:35 UTC
Ого, скільки рецептів!
А я просто їм його з медом чи варенням *засоромилась і втекла в кущі*. Хоча мрію навчитися робити сир з кропом, такий, як продають на вагу в Польщі. Думаю, що там нічого робити - збити в блендері й додати кропу. Це типу як сирна паста.

Reply

rysika January 19 2010, 18:13:58 UTC
З варенням постійно поїдав брат Гєки, як жив з нами :))), тому таке я бачила.
А в чому прикол сиру з медом?
Сирна паста з кропом саме так і робиться. Єдине, що для неї варто взяти більш жирний сир і вершки або сметану для доведення до бажаної консистенції (бо сам сир буде сухий і не триматиметься купи).

Reply

rain_woman January 19 2010, 18:27:22 UTC
Ну, прикол, що воно таке кисло-солодке, як і з варенням, зрештою, але мед більш в"язкий. Не знаю, мені смачно :)

Reply

rysika January 19 2010, 18:31:01 UTC
такс, буду пробувати з медом :)

Reply

soncezajchyk January 20 2010, 10:10:42 UTC
ти правда ніколи не їла сиру з медом?
(це, якщо шо, щирий подив:)
а з варенням? ну або просто зі сметаною і цукром?
просто у мене ситуація з точністю до навпаки: дуже часто народ дивується "О, ти сир їси солоним?? З зеленню?? З часнико-о-о-о-м??"
Ну, ми його якось звикли сприймати як традиційно солодку їжу.

Reply

rysika January 20 2010, 11:07:12 UTC
з варенням пробувала, а з медом - ніколи :)
йно з цукром :)

Reply

soncezajchyk January 20 2010, 11:09:19 UTC
Востаннє я так дивувалася, коли хтось сказав "Вау" Яєшня з помідорами!! Це ж треба!":))

Це не в смислі "от глупа женщіна ета Рися, сиру з медом не їла", а в тому плані, що цікаво: деякі речі, які нам видаються заледве не іманентно властивими, виявляються навіть не широкопоширеними.

Reply

rysika January 20 2010, 11:16:26 UTC
Невже когось здивувала яєшня з помідорами?
Ніби ж така поширена страва (і не тільки в нас, оно в Італії теж так їдять).
Ну в кожній родині свої традиції :)

Reply

soncezajchyk January 20 2010, 11:18:54 UTC
Угу, а нещодавно в одному кулінарному блозі (elladkin, може читаєш?) взагалі був рецепт яєшні з помідорами і перцем, я якось аж призалипла, а народ там прямо в подяках розсипався за крутий оригінальний рецепт. Це було дуже кумедно.

Reply

rysika January 20 2010, 11:23:40 UTC
Власне, що в Італії їдять, то в неї і побачила :)
Я коментарі там не читаю :)), бо вони зазвичай не інформативні :).
До речі, з ісп. кухні раджу почитати cuinera_catala, а грузинська - merienn.
Коментарі варто читати в chadeyka (випічка різна), там завжди є якісь уточнення і пояснення.

Reply

soncezajchyk January 20 2010, 11:31:42 UTC
О, круть, іспанську і грузинську не знала.
Натомість ще рекомендую i-lara, це тітонька з Ізраїлю, але там не стільки ізраїльської кухні (хоча і її теж), скільки дофігища всякої розкішної випічки і дуже багато страв з сиру (переважно якраз що сирної випічки).
І от у неї абсолютно фантастичні дріжджові рецепти, я завдяки ній зламала свій дворічний затик на дріжджове тісто.

Reply

rysika January 20 2010, 11:52:14 UTC
якось я на неї натрапила в Чадейки - рекомендували її маффіни. у неї багато смаженого і такого, що в духовці готується + я натрапила на рецепт смажених в оладках крабопалок і тоді її не додала.
Зараз додам, може буде корисно :)

Reply

soncezajchyk January 20 2010, 11:53:39 UTC
гм, крабопалок не зустрічала, навпаки у неї завжди все з дуже натуральних продуктів і досить легке на шлунок.
смаженого? гм.
або я читаю через раз, або ти з кимось плутаєш, ну не суттєво.

Reply

rysika January 20 2010, 12:05:06 UTC
ну я туди тільки 1 раз заглядала :)), перше враження може бути хибне :)

Reply

soncezajchyk January 20 2010, 11:19:55 UTC
Якби тільки в кожній родині:) Коли моя мама побачила, що я картоплю кладу в борщ ПЕРШОЮ, до буряку, вона мене чуть сковорідкою не побила:)
Ну, про сковорідку я придумала, але шок точно був.

Reply

rysika January 20 2010, 11:21:21 UTC
:)))))))))))))) борщ у кожної господині свій, але тільки в Гєки найсмачніший :)

Reply


Leave a comment

Up