Levivot Batata shel Orna veElla

Dec 23, 2014 00:56

Treasure from the internet



מתכון ללביבות בטטה של אורנה ואלה

מצרכים ל-30 יחידות של לביבות:
¼ 1 ק"ג בטטות (750 גר' לאחר קילוף ובישול)
2 כפיות רוטב סויה
¾ כוס (100 גר' קמח)
1 כפית סוכר
1 כפית מלח
½ כפית פלפל שחור טחון טרי
חמאה לטיגון
לרוטב עירית:
¾ כוס גבעולי עירית קצוצים
¼ 1 מכלים (250 גר') שמנת חמוצה
1/3 כוס (80 מ"ל) מיונז
מלח ופלפל שחור טחון טרי
אופן ההכנה:
הלביבות:
1. קולפים את הבטטות וחותכים לחתיכות גדולות. מבשלים בסיר מים חמים (או מאדים) עד שהן רכות לגמרי. מניחים את הבטטות במסננת לשעה עד שעתיים כדי שיפרישו נוזלים (אפשר להשאיר כך לילה במקרר).
2. מעבירים את הבטטות לקערה, מוסיפים את הסויה ומערבבים-לשים בידיים. מוסיפים את הקמח, הסוכר, המלח והפלפל, וממשיכים לערבב בידיים בעדינות עד לקבלת עיסה אחידה (מרחיקים חתיכות קשות או שחורות). העיסה תהיה רכה, אחידה וקצת דביקה. אם היא נוזלית - מוסיפים עוד מעט קמח. יש להימנע מערבוב ממושך מדי, שיגרום לעיסה להיות דביקה מדי.
הרוטב:
מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. מניחים בצד. אם משתמשים במיונז קנוי, רצוי להוסיף לרוטב מעט חרדל ולימון.
הטיגון:
1. מחממים במחבת טפלון על להבה בינונית חמאה בכמות שתשמן היטב את המחבת.
2. בידיים רטובות או בעזרת כף, צרים לביבות. מכיוון שהעיסה רכה, דביקה ואינה נוחה לעבודה, כדאי לטגן כמה לביבות עד שלומדים לעבוד עם העיסה בצורה נוחה.
3. מטגנים את הלביבות משני הצדדים כך שיזהיבו אך לא יישרפו, ושיהיו מספיק מוצקות כדי שאפשר יהיה להוציא אותן מהמחבת בעזרת מרית. מניחים על נייר סופג ומגישים עם הרוטב בצד. אם לא אוכלים מיד, מכסים את לביבות הבטטה בניילון נצמד ושומרים במקרר עד יומיים. מחממים את הלביבות בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות), ונזהרים לא לייבש אותן. אי אפשר לחמם לביבות בטטה במיקרו.

This entry was also posted at http://ruthi.dreamwidth.org/375323.html, where it has
comments. You can comment here, or there.
Previous post Next post
Up