Как вести себя с полицией: совет адвоката (на укр.)

Nov 13, 2020 12:13

image Click to view


Текст ниже

"Законопроект 3891 ще не підписаний президентом України і не опублікований в «Урядовому кур’єрі» чи «Голосі України» - тому ще на разі він не діє.
Нагадаю, що 6 листопада депутати Верховна Рада України 262 голосами проголосували в цілому за законопроект 3891, яким передбачили штраф в розмірі 170-250 грн. за не носіння маски у громадських місцях.
☑️Коли законопроект 3891 буде підписаний і опублікований і вступить в силу, тоді нам потрібно буде захищати себе від свавілля поліції:
🇺🇦Обов’язково вимагайте при складанні поліцією постанови про штраф безкоштовного адвоката, Вам зобов’язані його надати.
Не надання адвоката є грубим порушенням при винесенні поліцією постанови про штраф і пізніше цей аргумент буде важливим коли Ви будете оскаржувати штраф у суді.
Також, якщо кожен буде вимагати безкоштовного адвоката і подііія змушена на Вас потратити біля дві години - то це їх трохи «оверезить», чи ходити і складати постанови про штраф за не носіння маски в громадських місцях".

Автор готов оказывать непосредстивенную помощь:
"Запрошую Вас створювати осередки нашої громадської платформи у своєму місті чи селі
✅Для того, щоб створити осередок чи стати вільним журналістом від Блок Остапа Стахіва та отримати журналістське посвідчення для здійснення відео-фіксацій порушень зі сторони влади - заповнюйте на сайті анкету: https://www.stakhiv.online, або пишіть мені на ел.пошту: ostapstakhiv@gmail.com
✅Якщо Вас спіткала небезпека і потрібна термінова допомога, телефонуйте: 067 661 76 17, або пишіть СМС".

Ещё одна инструкция. Тоже на украинском.

"На вас складають протокол про порушення карантину⁉️ Алгоритм Дій для кожного українця, який став на захист своїх конституційних прав і свобод ‼🇺🇦
Хто, має право складати протокол? ( пам’ятка про порушення прав - додається)
ВИ МАЄТЕ ПРАВО
По-перше: ви можете відмовитись надавати будь-які пояснення пославшись на статтю 63. Конституції України та ознайомити з пам’яткою про порушення Ваших прав.
По-друге: попередити представника правоохоронного органу про персональну кримінальну відповідальність в порядку статті 365 КК України (перевищення влади або службових повноважень), а також нагадати йому/їй про статтю 60. (право не виконувати злочинні накази) та статтю 68. (незнання законів не звільняє від юридичної відповідальності) Конституції України.
По-третє: перед складання протоколу ознайомлюєте працівника поліції з вашим змістом у протоколу/постанови, під текстом про викладені обставини адміністративного правопорушення, письмово , що Ви маєте наміри зафіксувати свою незгоду, вказавши наступні підстави:
1) Діючий Кабінет Міністрів корпорації УКРАЇНА (фактично - Кабмін УРСР) не утворений відповідно до чинної Конституції України та зареєстрований в іноземному реєстрі UPIK, як приватна фірма;
2) МОЗ - міністерство УРСР (згідно Закону Української Радянської Соціалістичної Республіки від 13 травня 1991 року № 10306-ХІІ "Про перелік міністерств та інші центральні органи державного управління Української РСР" - документ чинний), яке зареєстровано як юридичну особу приватного права, суб’єкт господарювання;
3) Подання Ляшка В. К. (щодо встановлення карантину) Міністру охорони здоров’я України Ємцю І. М., відбулося 10 березня 2020 року до призначення його на посаду заступника Міністра охорони здоров’я України - головного державного санітарного лікаря України відповідним розпорядженням КМУ від 11 березня 2020 року № 229-р;
4) З огляду на офіційні відомості з сайту КМУ, 11 березня 2020 року засідання не відбувалось, а отже постанова № 211 «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19» не має жодної юридичної сили так само, як і всі наступні постанови і розпорядження.
5) Згідно регламенту КМУ Постанова повинна бути зареєстрована в МЮ (відсутня реєстрація)
В першу чергу для себе, після ознайомлення і підписання протоколу/постанови, отримайте копію та сфотографуйте, за можливості, оригінал документу, адже копія не завжди є читабельною.

Подальший алгоритм поведінки і дій.
Якщо працівник поліції все ж таки вирішив скласти протокол про адміністративного правопорушення ?
Згідно статті 34 Конституції України, Ви маєте право зафіксувати ідентифікаційні відомості про поліцейських (П.І.Б., №№ посвідчень і жетонів можна пероговори на відео),

1.Після складання протоколу, зазначаєте у протоколі про порушення вимог ст.255, 256,271 КупАП та вказуєте на приеденная до протоколу ПОЯСНЕННЯ (в порядку статті 268 КУпАП). ( Пояснення додається)
2.За номером «102» викликаєте слідчу розшукову групу для фіксації факту про злочин та складання заяви про кримінальне правопорушення (заява додається).
3.У разі якщо слідчу розшукову групу не було відправлено за місцем злочину , фіксуєте даний факт у заяві про кримінальне правопорушення ( час та місце ) та подаете заяву про кримінальне правопорушення до Поліції за місцем проживання.
4. Відповідно до ст.214 КПК відомості по заяві про кримінальне правопорушення повинні бути внесені до Єдиний реєстр досудових розслідувань (ЄРДР) на протязі 24 годин.
5. Якщо через 24 години не будуть внесені відомості по заяві про кримінальне правопорушення , необхідно звернутись до суду за місцем проживання з заявою на бездіяльність посадової особи .(заява додається).
6. Разом з заявою про кримінальне правопорушення необхідно подати запит на інформацію відносно повноважень особи , яка складала протокол. ( запит додається).
7. Також необхідно знати , про необхідність мати всі необхідні документи Постанов КМУ та інші , які можна взяти на сайті «Багнет Нації» , але базові документи необхідно мати в оригіналі . Тому, необхідно зробити запит на інформацію до МЮ та інших установ з приводу легітимності та законності Постанови №211 від 13 березня 2020 року та інші. ( запит додається)
Всі необхідні документи кожний українець може отримати безкоштовно , шляхом надання своєї електронної адреси.

Подальший алгоритм поведінки і дій, у разі передачі протоколу до суду.

У зв’язку з тим , що вже напрацьована практика з цього приводу, варіанти подій можуть відбуватись за трьома напрямками . В залежності від конкретної ситуації кожен може звернутись та отримати консультацію безкоштовно."

Украина

Previous post Next post
Up