Набирає чинності Закон про біометричні паспорти |

Dec 10, 2012 14:25

http://kadrovik.ua/content/nabira-chinnost-zakon-pro-b-ometrichn-pasporti

2 жовтня ц.р. Верховна Рада України (ВР) прийняла в другому читанні і як закон законопроект № 10492 "Про Єдиний державний демографічний реєстр", яким передбачається введення в Україні біометричних паспортів.

Згідно з документом, реєстр є функціонально єдиною системою, яка складається з головного та резервного обчислювальних центрів і вузлів уповноважених суб'єктів. Законом визначається, що Єдиний державний демографічний реєстр - електронна інформаційно-телекомунікаційна система, призначена для зберігання, обробки та використання інформації про особу.

Паспорт громадянина України є документом, що засвідчує особу і підтверджує громадянство України на території України. Кожен громадянин України незалежно від віку зобов'язаний отримати паспорт громадянина України. Оформлення паспорта громадянина України здійснюється всім особам, починаючи з народження і незалежно від віку на кожні десять років.

Роботи з оформлення та видачі паспортів повинні бути розпочаті з 1 січня 2013 р.

Ціна виготовлення біометричного паспорта, за словами директор комбінату "Україна" Максима Степанова буде дорівнює вартості звичайного.

Источник http://www.rbc.ua/

быть в курсе

Previous post Next post
Up