1. Forduló - 2. nap: T.A.V.A.S.Z.

Jan 04, 2012 19:00



Cím: T.A.V.A.S.Z. - Tudat Alatt Vágyni A Szerelemre

Csapat: Griffendél - Hurt/Comfort

Kulcs: véletlenszerű kötelék

Kulcs-szereplő: Minerva McGalagony

Korhatár: 16+

Párosítás: Bellatrix Lestrange/Hermione Granger

Figyelmeztetések: erőszak, enyhe erotikus tartalom, femslash, enyhe slash

Leírás: A Sötét Nagyúr megtalálja a módját, hogy legyőzhetetlenné ( Read more... )

griffendél, 1. Forduló, véletlenszerű kötelék

Leave a comment

kyraper January 4 2012, 21:31:06 UTC
Kedves Író! :)

Órák óta agyalok a történeteden, emésztgetem, átolvasgatom. Megörültem, amikor azt láttam, hogy egy femslasht olvashatunk ma este. Slasher vagyok, nem sok femet olvasok, de jól esett most ez a változatosság ;)

iszonyatosan vegyes érzések kavarognak bennem. Felcsillantak a szemeim a történet elején, amikor kiderült, hogy Godric leszűrmazottja Ron. Végre, gondoltam magamban, nem Harry központú lesz a fic! Csak vártam és vártam Ronra, amikor eljött, akkor azt hoztad, amit szinte mindenki, egy ostoba, egyszerű fiút, akit csak az evés iránti vágy hajt :(. Igen, tudom, az eredeti könyvekben ez volt a fő jellemvonása, de szerintem sokkal több van benne!

értem és elfogadom, hogy ez egyfajta előtörténet, de kérlek, hogy akkor Te is értsd meg, a házkulcsra nem tudok max pontot adni. Hogyan is adhatnék meg valamit, amit csak előrevetítesz, hogy majd a következő körben lesz? :( Tudom, most nem kedvelsz, de hidd el, máris érkezik a dícséret! :)

Nos, Bella és Hermione, valamint McGalagony és Voldemort nagyon tetszettek! A levonás a szőrös szívem és Ron miatt van, de majd a folytatásban egy olyan Ront fogok kapni, hogy lefojok a székről, és könyörögni fogok az Adminoknak, hogy plusz pontokat adhassak :). Szóval, igen, a szereplőid tökéletesek voltak!

A cselekményed összességében tetszett, bár néhol túl gyors volt, főleg a vége. Furcsa volt számomra, hogy McGalagony, miközben gyerekként kezeli hermionét, simán otthagyja a lányt hét Halálfalóval. Oké, szólt a Rendnek, akik levédték a házat, értem én, de attól a lánynak könynedén baja eshetett volna. Aztán az is furcsa volt, hogy MIo nekiállt lapáttal és seprűvel takarítgatni, bár egy ilyen helyzetben meglehetősen össze lehetett zavarodva, ennek be lehet tudni, hogy miért nem egy gyors varázslattal intézte el a dolgot.

A két nő közti csók fenomenális volt! Ott teljesen levettél a lábamról, meg úgy egészében a fogalmazásoddal, a történetvezetéseddel. Lehet, hogy ez az első femed, de abban biztos vagyok, hogy nem az első fanficed :). Gyönyörű szófordulataid voltak, élvezetes és nagyon olvasmányos volt a történet, mégha túl akciódús is. Mégis szépen megtaláltad azt az arányt a csavarokban és az akciójelenetekben, amiket még jószívvel el tudok viselni, és pozitívan tudok értékelni ;).

Reply

kyraper January 4 2012, 21:31:28 UTC
folyt:

A címért és az alcímekért jár a dícséret, nagyon fantáziadús volt mind! Hmmm, bevallom, most tisztult le igazán bennem a ficed, hogy ezeket leírtam. Át is írtam a pontjaimat, mindenhol többet adtam, mint amit eredetileg terveztem :). Igen, határozottan tetszik a ficed, annak ellenére, hogy sok negatívumot is írtam a kritikámban, ne haragudj meg kérlek ezekért! Ó, még azt is el szeretném mondani, hogy a prológusod eleje gyönyörű volt *.*, imádtam olvasni! Az a rész ellazított picit, előtte rendesen megdolgoztattad az idegeimet, amik pattanásig feszültek :). Persze ez a nyugalom csak átmeneti volt, mert aztán megint elkezdtem izgulni, hogy vajon mi lehet Ronnal, miért "szolgálja" Minerva Voldemortot, mi lesz a fiatalokkal? Ugye írod már a folytatást? :)

Ja, és a kötésről nem is beszéltem! Csacsogok itt össze-vissza, a lényeg meg kimarad...:/. Szépen leírtad azt a részt, ahol eggyé vált a két nő, a megfogalmazással nem volt gondom, csak magával a leírt eseménnyel, mert olyan...nem mondom, hogy elcsépelt volt, mert nem, meg amúgy is rühellem ezt a szót, de nem igazán találok jobbat :(. Viszont, amikor elérkeztem Minerva magyarázatához, na ott értettem meg, és teljesen elolvadtam! Remek gondolat volt ez a dolog a babával, emelem a kalapom, és a lábaid elé borulok, mert ez egy zseniális megoldás volt a részedről! És most megint változtattam a pontokon...Ha így haladunk, a végén még kimaxollak, úgyhogy most zárom is a kritikámat, hogy még jobban megdolgozz majd a következő körben a max pontokért! :D

köszönöm, hogy olvashattam a történeted, ne haragudj, hogy nem írtam egyből, de emésztgetnem kellett, fel kellett dolgoznom. Tudom, hogy milyen érzés kritkára várni, bocsáss meg, amiért az enyém nem lett valami mélyenszántó, talán néhol picit bántó - bár nem állt szándékomban bántani! -, de remélem,a pontokkal kérpótollak valamelyest :)!

Gratulálok, sok szép kritikát, magas pontokat kívánok! Csak így tovább a következő körben is! ;)

Szia, Kyra KKtag ( Megtalálsz minket a Merengő fórumán ;) )

ház/csapatkulcs: 9
kulcs: 10
karakterek: 9
történet: 9
egyéni vélemény: 10

Reply

kyraper January 4 2012, 21:36:49 UTC
OKé, mostantól nem írok este 10 után kritikát!
Először is elnézést az elírásokért.... *ég a feje*. Másrészt nem a prológust szerettem volna kiemelni - bár az is tetszett-, hanem az epilógust! Ennyivel szeretném kiegészíteni a kis litániámat :D

*Kyra mélységesen szégyellve magát, balra el....*

Reply


Leave a comment

Up