Eredményhirdetés

Apr 29, 2012 19:00


Kedves diákok, olvasók, érdeklődők és egyéb apró-cseprő népek!

Némiképp szomorúan, de végtelenül büszkén jelenthetjük be, hogy az I. Magyar Roxfort Olimpia a mai nappal hivatalosan is lezárul. Izgalmas, élvezetes hónapokat tölthettünk együtt, és reméljük, hogy a mélyen tisztelt írók alkotta huszonnégy csodálatos történet minden olvasónak kellemes órákat és maradandó élményt okozott. :)

Pontjaitok alapján 8,33-mas versenyátlaggal zártuk ezt a fordulót - köszönettel fordulunk ezért a diákjaink felé! Mivel azonban gyanítjuk, hogy mindenkinek az eredményekért viszket már a tenyere, nem szaporítjuk tovább a szót: következzen tehát a 2. Forduló teljesítményének értékelése!



I. Kiegészítő pontok

~ Rendes Bűbájos Fokozat

A két forduló közötti felkészülési időszak alatt kellett az íróknak megmérkőzniük az RBF feladatlapokkal. Mindenki becsületesen kitöltve, időben visszaküldte a kérdőíveket, így nagy örömmel adtuk meg a maximum jutalompontokat minden versenyzőnek: +2,5 pontot fejenként. Mind a négy csapat +7,5 ponttal indította tehát a 2. Fordulót.

~ A Roxfort Királynője

Ezúttal is sok történetet jelöltetek, ami mutatja, hogy nem egy kiemelkedő alkotás született. :) Az olvasók szavazatai alapján döntetlen helyzet alakult ki, így mi, patrónusok is beszálltunk a voksainkkal… de mi sem tudtunk rendet tenni! Így hát a Roxfort Királynője címet két történet is elnyerte.

A szavazatok így alakultak:

Cirkusz az egész világ 1x
Malfoy játékok 1x
Néma harangok 1x
Végtelen utazás 1x
   A főbenjáró 4x
   Csak mert az égiek kezei hosszabbak… 4x

Gratulálunk minden jelöltnek, kiváltképp a két győztes történet írójának, akik a döntetlen helyzetre való tekintettel +10/+10 pont jutalompontot szereztek a házaik részére!




~ Büntetés

Ebben a fordulóban a Griffendél házat vagyunk kénytelenek -17 pont büntetéssel súlytani a történetek leadási határidejét meghaladó késésért.

II. Eredmények

És akkor következzék a legizgalmasabb rész, a történetekre adott pontszámok alakulása:

Negyedik helyen végzett a GRIFFENDÉL ház, amely 866,5 pontot ért el, a csapat átlaga pedig 7,6 lett.

A második fordulóban sikerült szépíteniük, így a HOLLÓHÁT került a dobogó harmadik fokára, 920,5 ponttal és 7,61-es csapatátlaggal.

A második helyet elérő MARDEKÁR csapata gyönyörűen teljesített: 1230,5 pontjukkal illetve 8,98-as átlagukkal igazán büszkék lehetnek magukra. De még így sem érhették utol

a dobogó első fokán álló HUGRABUG házat, melynek a megszerzett 1286,5 ponttal és a 9,4-es csapatátlaggal sikerült megőriznie győztes pozícióját a döntőben, így ők vihetik haza az I. MRO Házkupáját!

Szívből gratulálunk mind a négy háznak, hiszen helyezéstől függetlenül az összes író fantasztikusat alkotott! Reméljük, épp olyan örömötöket leltétek a történetekben, mint mi!



(Az írók ismét számítsanak arra, hogy hamarosan kézhez kapják egyéni összesítőiket a csapatok fórumában.)

Büszkén nyújtjuk át a diákoknak járó emléklapokat, valamint a győztes csapatnak ezzel együtt a Házkupát:
























(A képek .jpg formátumban is letölthetőek innen: http://www.mediafire.com/?oo5ka5s5je6477t)

III. Kritikusi Díj

Mint tudjátok, az első forduló alatt több tárgynyereményi felajánlást kaptunk, hogy ezzel is inspiráljuk, valamint megköszönjük az olvasóink munkáját. (részletek: http://roxfort-olimpia.livejournal.com/5207.html) Nyolc ember volt, akik végigpontozták mind a huszonnégy történetet; közülük volt, aki azért nem válhatott Kritikusi-jelöltté, mert csupán pontokkal értékelte az írók teljesítményét, kritikákkal azonban nem, illetve egy pár olvasó jelezte felénk, hogy nem kívánnak díjazottak lenni. Így tehát három olvasónk volt, akik közül az írók és adminok közösen kiválasztották azt a személyt, akit a Díjra a leginkább érdemesebbnek tartottak.

A Kritikusi Díjat, és az ezzel járó 5000 Ft értékű könyvutalványt az Olimpia belső tagjainak szavazása alapján gy_k veheti át.

Gratulálunk neki, és egyúttal szeretnénk tiszta szívvel megköszönni az írók nevében is a kihívás során adott tanulságos kritikáit!

Két másik felajánlott tárgynyeremény is várt még ugyan a tarsolyban, de a csekély létszámra való tekintettel ezeket most nem osztjuk ki. Azokat a nyereményeket félretesszük, és a jövő évi MRO-n kerülnek majd kiosztásra egy újabb Kritikusi Díj keretében.

IV. Until Next Time~

Erre az információra lecsapva: nos, nem ígérhetünk semmit, de mi nagyon jól éreztük magunkat, és mivel az esetleges folytatást illető fő témáink már teljesen ki is vannak dolgozva (és le kell szögeznünk, hogy állati jó lesz :D)… hacsak közbe nem szól a Sors, jövőre ismét találkozunk. :)

Szeretnénk megköszönni az íróknak a több mint fél éven át tartó kitartó munkájukat, valamint az olvasóknak a történetekre adott pontjaikat, kritikáikat! Reméljük, jól éreztétek magatokat, és kellemes élményekkel gazdagodva távoztok innen. :)

A következő tanévbeli viszontlátás reményével búcsúzva, szeretettel:

A Patrónusok: Aislin, Lilcsyke, Miluiel és Xera



Previous post
Up