Хорватские инструкторы готовят украинских военных

Jan 18, 2017 09:58

В конце 2016 г. я уже писал об участии хорватских специалистов по ведению информационно-психологической войны в подготовке украинских военных психологов.

https://mianews.ru/ru/2016/10/30/vojna-v-donbasse-i-xorvatskij-variant-informacionnaya-sostavlyayushhaya/

И это сотрудничество не только продолжается но и расширяется. Например, вчера поступило такое сообщение из пресс-центра Командования ВМСУ:

"На базі навчального Центру Військово-Морських Сил ЗС України під керівництвом начальника військово-психологічної служби ЗС Республіки Хорватія Зорана Комара триває тренінг з офіцерами морально-психологічного забезпечення військових частин Миколаївського гарнізону. Основною метою заходу є удосконалення фахової підготовки військовослужбовців з питань забезпечення психологічної стійкості воїна. Іноземний інструктор, кризовий психолог Катерина Фастовець та координатор Людмила Пілоян спільно з представниками Збройних Сил України на практиці відпрацьовують основні аспекти психологічної підготовки військовослужбовців до ведення бойових дій, питання їх психологічної профілактики та підтримки. Крім того, учасники заходу удосконалюють навички володіння методами роботи з посттравматичними розладами воїнів та займаються розвитком комунікативних навичок командного складу під час психологічного супроводу бойових дій. Захід проходить відповідно до програми взаємодії з громадською організацією «Патріот», та є актуальним з точки зору підготовки військовослужбовців, які безпосередньо відповідають за морально-психологічний стан підпорядкованого особового складу. Варто додати, що раніше подібний тренінг було проведено з військовослужбовцями Одеського гарнізону".







Украина, война в Донбассе, иностранцы

Previous post Next post
Up