Для любителей этого дела. "Мемориал", такой "Мемориал"

Feb 28, 2010 12:16

varjag-2007 навела на прекрасное: как столпы исторической памяти из "Мемориала" визжат по поводу осуждения европарламентом награждения Бандеры. Но культовое там не только это...


http://memorial.kiev.ua/content/view/677/168/
Не пускати євродепутатів-українофобів до України
26.02.10

Товариство Меморіал закликає Міністерство закордонних справ та Прикордонну службу не пускати на територію України тих євродепутатів, які втручаються у внутрішні справи України і є авторами недружньої резолюції, що засуджує надання Бандері звання Героя України, прийняту Європарламентом 25 лютого ц.р..

Більшість з авторів цієї резолюції - поляки. Закликаємо українську владу та громадськість не вірити у дружність Польщі, здійснити заходи у відповідь. Значна частина їх - представники лівих партій, які свідомо прирівнюють нацизм та визвольний рух українців проти окупантів.

"Русифікація в обмін на євроінтеграцію - це нова формула ставлення ЄС до України. Детальний аналіз авторів резолюції свідчить саме про це. Європа швидко зорієнтувалася у політичних змінах в Україні з приходом Януковича до влади. З однієї сторони вони бояться проросійської політики Януковича, а тому пропонують подавати заявку на вступ до ЄС, готуюсься до знайомства із ним у Брюселі. А з іншого розуміють, що проросійські гасла Януковича - його ідеологічна опора і тому дозволяють йому продовжити русифікацію України.

Рекція держави, політичних партій та громадськості щодо депутатів, які втручаються у внутрішні справи України, охолодить їхні недолугі рекомендації" - прокоментував політолог Ноєвий Юрій.

Список євродепутатів-українофобів, їх націоанальна та партійна належність:
{именно так и в оригинале - "націоанальна" - ShaRP}

Повний список осіб, що підписалися (громадяни Республіки Польща виділені напівжирним, щодо інших - навпроти прізвищ подано державу, яку вони представляють):

1. Лена Коларська-Бобінська - Громадянська платформа (прем'єр-міністра Д. Туска).
2. Павел Залевські - ПіС (президента Качинського).
3. Ельмар Брок - Німеччина, Хрестиянсько-демократична союз.
4. Міхаель Гахлер - Німеччина, Хрестиянсько-демократична союз.
5. Адріан Северін - Румунія, Соціал-демократична партія.
6. Марек Сівіц - Партія європейських соціалістів.
7. Крістіан Вігенін - Болгарія, Болгарська соціалістична партія.
8. Барбара Вейлер - Німеччина, Соціал-демократична партія.
9. Вілійя Блінкевічуте - Литва, Соціал-демократична партія.
10. Адіна Вьолеан - Румунія, Союз лібералів і демократів за Європу.
11. Ребека Гермс - Німеччина, партія Зелених.
12. Вернер Шульц - Німеччина, партія Зелених.
13. Адам Бєлан - ПіС.
14. Ришард Чарнецькі - ПіС.
15. Павел Роберт Коваль - ПіС, голова єврропейсько-української делегації на виборах 2010 р в Україні.
16. Ришард антоні Легутко - ПіС.
17. Томаш Пьотр Порєба - ПіС.
18. Конрад Шиманськи - ПіС.
19. Чарльз Теннок - Британія, Консерватинвна партія.

Аналіз національного та партійного складу цих депутатів свідчить:

1. Більшість депутатів представляють ті країни, які мають негативне ставлення до України з тих чи інших причин - Польща, Румунія, Німеччина.
2. Поляки, яких більшість з цього списку, належать до провладних партій, як Право та справедливість та Громадянська платформа. Навіть лівий Марек Сівец, який добре знає Україну, пішов у даному питання на союз із правими. Це означає, що вся Польща, незалежно від політичної належності, продовжує антиукраїнську лінію у європейських інститутах.
3. Майже всі непольські депутати - представники лівих партій. Ліві і в Україні, і в Європі, як бачимо є противниками національного відродження України після її окупації їхніми ідейними союзниками - комуністами з Росії.
4. Ця резолюція також показала, як швидко кооперуються праві-українофоби з Польщі зі своїми супротивниками ліваками-антинаціоналістами.

http://memorial.kiev.ua/content/view/676/168/
Заява щодо резолюції Європарламенту щодо С. Бандери
26.02.10

Резолюція Європарламенту, в якій йдеться про необхідність скасувати статус Героя України С. Бандери, є нічим іншим як проявом українофобії, історичної несправедливості та недалекоглядності. Захід показав всю свою підступну сутність, зневажив намагання українців знати правду про минуле.

ЄС свого часу прирівняв нацистів до комуністів. Сьогодні він засудив того, хто боровся про них. Таку логічну суперечність можна назвати тільки шизофренією.

Євросоюз допоміг Росії боротися проти національної пам’яті українців, які у 20 ст. воювали за Незалежність України. Очевидно, що без грошей Росії та тиску Польщі ця резолюція не була б прийнята. Євродепутати також дали карт-бланш антиукраїнським силам у середині України, які давно закликають до знищення суверенітету України. ЄС підіграла Януковичу у його прагненні писати російську окупаційну історію України. Для них головне запобігти реальним крокам інтеграції із Росією. Однак наслідки будуть якраз протилежними.

Засуджений на смерть поляками, ув’язнений нацистами, вбитий російськими комуністами, Степан Бандера - символ всіх борців за волю України у 20 ст. Колись ці окупанти хотіли вбити Бандеру, тепер їх нащадки хочуть знищити його символ. І в цьому їм допомагає «демократична і гуманістична» Європа.

Депутатам Європарламенту можна порадити тільки одне: більше брати хабарів у Росії, коли вони розглядають питання по Україні, і не дивуватися тоді, коли солдат-українець у складі російської армії перейде кордон Європейського союзу…

Товариство «Меморіал» закликає Президента Януковича об’єднувати Україну і шанувати Степана Бандеру. Українці не дозволять паплюжити славне ім’я Провідника Української нації.

http://memorial.kiev.ua/content/view/671/168/
''Героїв України визначають тільки українці і ніхто інший''
02.02.10

Присвоєння Президентом України звання Героя України Провідникові Степанові Бандері викликало схвалення в українців та осуд в українофобів. Так, керівник з урядових справ Центру Шимона Візенталя Марка Вайцмана, головний рабин в Україні Яков дов Блайх та рабин Моше Реувен Асман висловили своє різке негативне ставлення до цієї події.

«Героїв України визначають українці і ніхто інший. Ми пам’ятаємо і славимо тих людей, заслуга яких перед нацією велика і беззаперечна. Одним із таких є Провідник Степан Бандера. Його авторитет у керуванні національно-визвольним рухом був настільки великим, що окупанти називали всіх українців бандерівцями. Більше того, у СРСР так само називали білорусів, прибалтів і навіть самих росіян, які боролися про комуністів! Тому всі ті, хто будь-як висловився проти надання звання Героя України Бандері, висловилися у першу чергу проти самих українців, Незалежності і свободи України і тих, хто боровся за неї. Такі висловлювання - це не що інше як нагнітання українофобії», - прокоментував подію член Ради Київського Меморіалу, політолог Ноєвий Юрій.

Закликаємо рабинів Яков дов Блайха та Моше Реувен Асман вибачитися перед українцями і не робити більше подібних провокативних українофобних заяв.

Нагадаємо, що сумнозвісний Центр Візенталя відомий своїми безпідставними звинуваченнями проти командира УПА Романа Шухевича, вояків Дивізії «Галичина». На неодноразові заклики українських істориків до Центру Візенталя надати аргументи своїх заяв відповідь так і не надійшла.

Последняя иллюстрируется вот такой картиночкой:

,

что является ничем иным как фрагментом листовки ультраправого фашисткого объединения "ВО Свобода"

Далее борцы за правильную историческую память призывают собирать на памятник одному из основоположников фашистсвующего украинского национализма Михновскому:
http://memorial.kiev.ua/content/view/669/149/

Но есть и еще более примечательные новости:
http://memorial.kiev.ua/content/view/672/149/
Росіяни підтримують Бандеру
08.02.10

Заява російської христианської антикомуністичної громадськостi в зв’язку з присвоєнням звання героя
...

...
Джерело - inquisit.livejournal.com, reactor.org.ua

Источник reactor.org.ua - известен, я думаю, практически каждому, кто интересуется темами фашизма и неонацизма в Украине, потому что это один из ведущих неонацистских источников.

В журнале inquisit.livejournal.com можно прочитать о том, что "Идеи национал-социалистической Германии и идеи новой России едины", "отрывок из речи одного из первых бойцов Национал-социализма, участника первого Имперского Съезда N.S.D.A.P., ближайшего сподвижника Фюрера - РУДОЛЬФА ГЕССА", и блестящее стихотворение:


БАНДЕРА - ГЕРОЙ!

Умойтесь, совки-потцтреоты,
Вам вечный теперь геморрой,
До бешенной пены, до рвоты -
Усритесь! Бандера - Герой!

Беситесь, рабы эСэСэРа
Давитесь от желчи сырой,
Герой Украины - Бандера!
А значит, и Власов - Герой!

Хлебайте одни, шабес-гои,
Свой тухлый советский отстой,
Коль Власов с Бандерой - Герои
То значит, и Гитлер - Святой!

Каминский - Герой, Воскобойник,
Бойцы из РОА и СС...
Кружится в могиле покойник,
Кавказский Усатый Бес!

Поклон тебе, Ющенко Виктор,
Мы этого ждали давно:
Герои - Бандера и Гитлер,
А Сталин и Жуков - говно!

Умойтесь, совки-потцтреоты,
Вам вечный теперь геморрой,
До бешенной пены, до рвоты -
Усритесь! Бандера - Герой!

Таким образом общество "Мемориал" блестяще демонстрирует историческую преемственность: подобно тому как ОУН и Бандера заимствовали у фашистов-нацистов и дружили с ними, последователи ОУН и Бандеры тоже заимствуют у фашистов-нацистов и с ними дружат.
Previous post Next post
Up