Німецька військова техніка з МВП (Варшава)

Oct 27, 2014 11:53

***
Був тривалтй час зайнятий, тому не писав. Зараз графік дещо вільніший, тому зможу поділитись з Вами цікавинками, які назбирались
***
Мати майданчик під відкритим небом з технікою може багато музеїв. А от мати на цьому майданчику техніку Третього Рейху - не кожен. Власне, факт наявності такої, є ще одним аргументом чому я залишився задоволений відвідинами музею. Не дивлячись на те, що коли почав оглядати експозицію навколо будівлі вже починався дощ.


Бронетранспортер Sd.Kfz. 251

До цього часу "Ханномаги" я бачив лише на фото і тримав в руках тільки моделі. А Тут познайомився із справжнім)))


http://www.muzeumwp.pl/emwpaedia/transporter-opancerzony-sd-kfz-251.php
https://uk.wikipedia.org/wiki/Sd.Kfz_251



Винищувач танків Jagdpanzer 38 (t) "Hetzer"
Теж ніколи не бачений мною. Як повідомляє оф. сайт музею, можливо належав до 73-ї піхотної дивізії Вермахту (Польща 1939, Франція 1940, Греція і Балкани 1941, Крим, Севастоаоль 1941, Букрин 1943, Варшава 1944, Гданськ 1945).


Дуже помітно, що історія виявилась нещадною до машини, та все ж ишила її для нас:)




В середині, гадаю, не було надто зручно.


А загалом, то так навіть цікавіше. Можна побачити, що в середині не перебуваючи безпосередньо там. Є можливість оцінити товщину броні, розміри двигуна, гармати тощо. Загалом, він доволі маленький видається, якщо бачити його наживо. Такий от "Хетцер":


http://www.muzeumwp.pl/emwpaedia/dzialo-samobiezne-jagdpanzer-38-t-hetzer.php
https://uk.wikipedia.org/wiki/Hetzer
https://uk.wikipedia.org/wiki/73-я_піхотна_дивізія_(Третій_Рейх)

Загалом, скажу, що дані експонати зручно розташовані для оглядин. На них дивитись можна з багатох позицій, а у випадку "Хетцера" навіть дещо заглибитись. Та і сайт МВП з часу моїх відвідин модернізувався і тепер можна детальніше ознайомитись з виставкою дистанційно.

military history, подорожі, drittes reich, ww2, rzeczpospolita polska, photo, 1941 рік, polska, зброя та озброєння, Історія, history, Німеччина, 1939, військова історія, 22 червня, Друга Світова Війна, wojsko polskie, kampania wrzesniowa, археологія, фотогграфія

Previous post Next post
Up