Саксонські орли в Таврії

Aug 30, 2014 22:41


***
Розповідаючі про західноєвропейський фактор розвитку південно-східних земель України, про цих людей не згадати гріх. Цим постом я планував завершити серію записів до якого належав попередній. Власне так і буде. Звичайно ж я охопив не все, зокрема суднобудування в Миколаєві та бельгійській капітал на заводах Длнбасу. Та сподіваюсь, той матеріал, який був поданий, сприятиме Вашим пошукам і Ви дізнаєтесь багато несподіваного і цікавого про цей Український край))) Дякую Всім за увагу.
***



 На мою думку, ці люди чи не найвідоміші серед усіх, які згадувались мною в даній рубриці записів (теоретично про них ми довідуємось в школі на уроках біології та географії згадуючи заповідник "Асканія-Нова"). Мене Фальц-Фейни особливо зацікавили коли прочитав дилогію О. Гончара "Таврія" (друга частина - "Перекоп"). Якщо прибрати все, необхідне тоді, ідеологічне обрамлення, то вийде дуже цікавий роман про засвоєння українського південного степу. Відтоді почав збирати інформацію про Фальц-Фейнів. Пошуки принесли багато цікавого. Не буду тут багато писати, знову ж таки, дам Вам цікавих лінків до прочитання:
Фальц-Фейни: https://uk.wikipedia.org/wiki/Фальц-Фейни
Маєтки Фальц-Фейнів на Херсонщині: http://www.mycity.kherson.ua/journal/konstanty12/v-perliny.htmlСклеп Фальц-Фейнів: http://ph-to.blogspot.com/2011/05/blog-post.html
"Чи були Фальц-Фейни баронами?": http://lib.chdu.edu.ua/pdf/historyarchive/42/22.pdf
Хороли: https://uk.wikipedia.org/wiki/Хорли http://www.horly.narod.ru/photosegodnya.html http://narodna.pravda.com.
В Берліні на могилі Фрідріха Фальц-Фейна стоять кам'яні причорномрські степові орли, а склеп родини на Херсонщині і досі височить, як корабель-підкорювач безкраїх степів. Не дивлячись на те, що "Асканія - Нова", по факту, нині під жерлами гармат, вона не перестане радувати нас та гостей України.
Знайомо Нашу історію!
Слава Україні!
Ми переможемо!

краєзнавство, постаті, Таврія, Історія, Німеччина, Одеса, history of ukraine, history, Причорномор'є, Україна, море

Previous post Next post
Up