"1917" (2020)

Feb 09, 2020 20:32



"1917" - 5 з 10. Але спочатку хотів відзначити, що глядацька зала була повною. Сподіваюсь, це означає, що Велика війна нашому суспільству цікава.

Отже, при загалом непоганій обгортці (зовнішності, візуальності), до якої теж думаю є питання (і тут хотів би почути більш фахову думку), наповнення доволі суперечливе. Незрозумілий сюжет, алогічні дії головних героїв і звичайних персонажів, занадта образність образів і така ж літературність діалогів. В той же час в кіно ненав'язливо показана вся хрестоматійна візуалізація ПСВ (на Західному фронті): траншейність, танки, літаки, чудернацька польова фортифікація, сила силенна стріляних гільз тощо. Також відзначу позитивний момент (хоча, радше просто момент) - антропологізацію батального жанру в кінематографі. Як і у "Дюнкерку" Велика війна тут показана маленькими людьми. Без жодної батальної сцени, в класичному її розумінні. Це цікаво.
І стосовно неперервного кадру. Якби ще мені до нього в комплекті неморгаючі очі😄, а так то вибачайте)))
Діліться враженнями, хто вже оцінив.

military history, Перша Світова Війна, ww1, кіно, the united kingdom, військова історія, Франція, історія, military art, films

Previous post Next post
Up