Сакральні споруди на листівках з подорожей. Моїх і не лише

Mar 27, 2016 20:08

Помітив, що випадковим чином у мене назбиралась колекція листівок із шедеврами сакральної архітектури з різних країн. Щось привіз я, щось привезли мені, але все це не купувалось спеціально для подібної колекції. Тим не менш вона вже є.



Верхній ряд:

Перше почесне місце - собор-пам`ятник Різдва Христового (м. Шипка, Болгарія) привезена мамою з подорожі Болгарією часів Т. Живкова. https://bg.wikipedia.org/wiki/Рождество_Христово_(Шипка)
2. Собор Св. Юра (Львів, Україна), придбана мною в цьому ж соборі у 2006 р. https://uk.wikipedia.org/wiki/Собор_святого_Юра
3. Костьол Св. Войцеха (Краків, Польща), придбана мною у 2006 р. під час першої мандрівки за кордон, про яку тут нещодавно писалось. https://uk.wikipedia.org/wiki/Церква_святого_Войцеха_(Краків)
4. Підземна каплиця Св. Кінгі (Кунегунди)в копальні солі "Вєлічка" (Вєлічка, Польща) придбана того ж 2006 р. безпосередньо в копальні.
5. Вид на Кельн з Телекомунікаційної Вежі. На передньому плані церква Св.Гереона https://de.wikipedia.org/wiki/St._Gereon_(Köln) , а домінанта -  кельнський собор Св. Петра та Марії, або ж Кельнський Собор, як він більш відомий https://uk.wikipedia.org/wiki/Кельнський_собор (Кельн, ФРН). Подарована у 2014 р.
Нижній ряд:
6. Базиліка Сакре-Кер (собор Святого Серця Христового. Париж, Франція). Надіслана сестрою у 2015 р. https://uk.wikipedia.org/wiki/Базиліка_Сакре-Кер
7. Мечеть Султанахмет "Блакитна" (Стамбул, Туреччина). Придбана мною у 2015 р. на одному з історичних базарів Стамбула. https://uk.wikipedia.org/wiki/Блакитна_мечеть_(Стамбул)
8. Костел Св. Хреста (Брест, Білорусь). Придбана мною у поштовому відділенні на берестейському вокзалі у 2015 р. https://be.wikipedia.org/wiki/Касцёл_Святога_Крыжа,_Брэст
9.Церква Вознесіння (Чортків, Тернопільська обл. Україна). Подарована у 2016 р. Власне, поява цієї листівки і спричинила роздуми над збіркою. http://zabytki.in.ua/uk/1265/voznesenska-tserkva-chortkova
Десятий номер - виключення. Це листівка з комплекту. Ханська мечеть (Хан-Джамі), вона ж Соборна П`ятнична мечеть (Джума-Джамі, Євпаторія, Автономна Республіка Кррим, Україна). Придбана мною в Євпаторії вже давно. Рік не згадаю. https://uk.wikipedia.org/wiki/Джума-Джамі В той же час, я забув сюди покласти листівку з Собором Св. Миколая у Євпаторії. Вона б підійшла більше, оскільки придбана окремо, а не комплектом.
Сюди також не увійшли листівки де сакральні споруди присутні в колажі (є в мене такі лист. з Кракова) та з комплекту апр арх. пам`ятки Чернігова (а там переважно храми). Словом, справа пішла, а як воно буде далі побачимо.  

подорожі, art, france, photo, polska, Крим, Туреччина, Історія, history, Галичина, history of ukraine, храми, Україна, Франція, Білорусь, фотогграфія

Previous post Next post
Up