Джек Стронґ / Jack Strong (2014)

Aug 01, 2015 19:11



"Розповідь про Ришарда Кукліньського, полковника Війська Польського, який перебуваючи в самому серці комуністичної системи, вирішує один виступити проти СРСР. Переживаючи за долю Польщі, він погоджується на співпрацю з розвідкою США. Він вирішує, що з боку НАТО країні загрожує менша небезпека, ніж зі сторони "братнього" СРСР. З тієї пори його життя і сім’я опиняється під загрозою. А будь-який необережний рух може допровадити до трагедії." (с).
Дивитись тут: http://www.ex.ua/92784779?r=82470,80934

Фільм на реальних подіях. Ось так дивившся, і думаєш. А як же змогли наші батьки, дідусі, та і просто знайомі народжені в Хрущово-Брежнєвські часи жити в ту епоху. Питання існування світу, як такого, іноді ставилось ледь не щодня. Люди просто йшли на роботу, а десь в той же час розгортали позиції ядерних ракет чи розстрілювали когось, не такого як всі...Хоча ми і нині живем в часи коли історія нам спати спокійно не дає.
Раджу до перегляду. У фільмі чимало цікавого.
Приємного перегляду і гарного серпня всім!
***
Лінки:
Головний герой: https://pl.wikipedia.org/wiki/Ryszard_Kukliński
Фігурує у фільмі: https://uk.wikipedia.org/wiki/Пеньковський_Олег_Володимирович


постаті, military history, Історія, кіно, history, usa, art, військова історія, rzeczpospolita polska, спротив, wojsko polskie, polska, military art, films

Previous post Next post
Up