Сьогодні в «Феофанії» побили захисників лісу і дитячого маданчика.

Nov 25, 2010 14:01

Сьогодні, 25 листопада 2010 року, в урочищі «Феофанія» що у м.Києві, за вказівкою рейдерів, бійці спецпідрозділу «Тайфун» вчинили побиття місцевих жителів, які заперечують проти самозахоплення ділянки лісу.

Протистояння за адресою вул.Метрологічна 14/3 триває не перший місяць. Місцеві жителі неодноразово звертались до контролюючих органів та органів місцевого самоврядування. Відповідь одна - документів у забудовника немає ніяких. Те саме з*ясувалось і під час зустрічей з самими забудовниками в райдержадміністрації та ЖЕКу. Навіть в планах забудови товариство не вказує чітких меж своєї земельної ділянки, говорячи, що її межі «приблизні». Натомість на своєму інтернет-сайті www.dzherela.com вже розмістили привабливий макет майбутнього 9-поверхового будинку (фото5).

«Половина майбутнього будинку планується за рахунок дитячого майданчику, а друга - за рахунок лісу з його святими джерелами і віовими деревами. - говорить одна з учасниць сьогоднішніх подій. - Мабуть київські забудовники пробуюьб переймати досвід харківських колег, тобто просто калічити тих, хто не згоден з забудовою».

2 тижні тому робітники вирубали декілька дерев на прибудинковій території крайнього будинку що біля «Феофанії» та зруйнували дитячий маданчик. Коли місцеві жителі спробували зупинити рейдерство, приїхали «Тайфунівці» і побили людей. Міліція зафіксувала побої, але саме рейдерство не розгледіла.

Сьогодні до місця, де під забудову мають знищувати реліктовий феофанівський ліс, привезли будівельну техніку у супроводі бойовиків, які вкотре жорстоко побили мирних протестуючих. Влада і міліція лишаютьс байдужими до цих подій. Коментарі бодай когось із посадовців чи політиків з цього питання - відсутні.

Контакт:
0939711549 Ольга
0936365270 Галина

maidan.org.ua/static/news/2010/1290684882.html
Previous post Next post
Up