NASA успішно випробувало безпаливний двигун

Nov 08, 2016 16:38


NASA успішно провів випробування двигуна EmDrive, здатного створювати тягу без використання палива.

“У звіті лабораторії агентства Eagleworks зазначається, що двигун зумів розвинути тягу 1.2 мілліньютона на кіловат у вакуумі. При цьому для створення тяги EmDrive використовував тільки електрику”, - зазначається в публікації.

Для порівняння, іонні двигуни на ефекті Хола, що використовуються на сучасних космічних апаратах, здатні створити тягу в 60 мілліньютонів на кіловат, однак для їх роботи потрібні великі обсяги палива.

Результат випробування EmDrive, опублікований в інтернеті, показав, що двигун може працювати у вакуумі - це відкриває великі перспективи для освоєння космосу: так, шлях до Марса з таким двигуном потребуватиме всього 70 днів.

Як зазначається, вчені поки не до кінця розуміють принцип роботи двигуна, оскільки він суперечить закону збереження імпульсу.

EmDrive складається з магнетрона, що генерує мікрохвилі, і резонатора, що накопичує енергію коливань. Зовні двигун нагадує відро. При роботі EmDrive не викидає ніяких фотонів або часток, що могло б пояснити виникнення тяги.

EmDrive був представлений британським інженером Рождером Шоєром в 1999 році. Перші дослідні зразки з’явилися через три роки. Довгий час в науковому світі не підтримувалася концепція двигуна Шоєра, проте безліч експериментів підтвердили працездатність цього двигуна.

У 2010 році аналог EmDrive був створений китайськими фізиками в Північно-Західному технічному університеті міста Сіань. У 2011 році американська компанія Cannae представила аналогічну розробку Q-Drive.

Источник

Астрономия, nasa, Космос, Технологии

Previous post Next post
Up