Межа війни де вона знаходиться?

Oct 02, 2016 19:30

Межа війни де вона знаходиться? І взагалі, що таке ця межа?

Це географічне поняття, чи це сприйняття людини. Де вона починається і де закінчується? Хто був на лінії фронту, той знає на скільки дивне життя в прифронтових містечках. Лінія фронту закінчується одразу за постом, а в містечках йде життя.

Тут грають весілля, дискотеки і якби не вибухи вдалині, то ти не відчуєш, що війна поряд. Особливо важко зрозуміти бійцям, які безвилазно місяцями без відпусток і виїздів воюють на нулі. І коли вони виїзжають немає розуміння, як таке може відбуватися, що в кілометрі звідси він жив, гнив в окопах, вмирав разом з побратимами.

Ось тут його межа війни змінюється. А можливо межа війни проходить по лінії зони АТО. Де люди не розуміють, чого солдати отримують, якісь гроші в вигляді атошних виплат, а вони в той же час живуть без допомоги держави. Де межа війни волонтера, який знаходиться за 1000 км від нуля але працює і приносить не менше користі ніж солдат на цьому нулі. Де межа війни в рідних, які щодня чекають повернення своїх героїв, коли прийде той час повернення та межа зітреться чи навпаки стане ще більш близькою.

Де межа війни рідних, які втратили своїх близьких на неоголошеній війні? Цікаво наскільки б здвинулась межа війни в головах тих людей, які вважають, що це не їхня війна, якби хлопці одночасно покинули свої місця і війна пішла в глиб України? Як зтерти цю межу для всіх? Де закінчується межа війни і людяності для хапуг, що наживаються на ній. Де ???? Де закінчується та межа...

Костя Блажко

Блоги

Previous post Next post
Up