Поки є ще смачні фрукти - саме час готувати сорбет. Цей десерт добре готувати у вихідний, бо нам знадобиться 5-6 годин. Зате сорбету вистачить до наступного вікенду. Сьогодні у мене лимонно-смородиновий. Смакота!
Потрібно:
Півлітра води, 1,5 склянки цукру (можна більше-менше, хто як любить), 1 середній лимон, півлітра смородини (у мене морожена) і трохи терпіння.
З води, цукру і лимонної шкірки зварити сироп, остудити. Ягоди і лимон збити в блендері. Цю кашицю можна протерти крізь сито для більш однорідної текстури, але я люблю, коли є зернятка зі смородини, тому лишаю так.
Змішати з сиропом і поставити в морозилку. Через годину, добре вимішати міксером чи виделкою. Надалі вимішувати щогодини упродовж 5-6 годин. Чим більше і інтенсивніше збивати - тим ніжнішим вийде сорбет. Гарно смакує з листочками базиліка, але найчастіше з’їдається великою ложкою просто з відерця, в якому морозився.
Готувати сорбет можна з будь-яких фруктів. Нині в нас гарні кавуни - тож час робити кавунний